Novinky - 16.02.2015 00:17

TOMÁŠ SUROVÝ DO BANSKEJ BYSTRICE

Huste.tv Autor: Huste.tv

 Hráč HC SLOVAN Bratislava nastúpil v KHL v tejto sezóne v 56 stretnutiach, v ktorých strelil 7 gólov a pridal 6 asistencií. Skúsený 33 – ročný útočník si oblečie dres HC ´05 Banská Bystrica po piatich rokoch, keď v sezóne 2009/2010 nastúpil za náš klub v piatich stretnutiach a následne odišiel do švédskej najvyššej súťaže. Tomáš má za sebou bohatú kariéru, či už v NHL, KHL a Švédsku. Slovensko reprezentoval vo viac ako 150. stretnutiach a tak jeho skúsenosti budú neoceniteľné pred blížiacim sa play – off.

Dvojica mladíkov do Skalice výmenou za obrancu Gründlinga
Hokejové kluby HC ´05 Banská Bystrica a HK 36 HANT Skalica sa dohodli na hráčskej rošáde. Na Záhorie poputujú a sezónu tam dohrajú dvaja naši hokejisti - útočník Rastislav Gašpar a obranca Daniel Gachulinec. Pod Urpín zase smeruje obranca Martin Gründling.
Pre našich dvoch mladíkov je to šanca na väčší zápasový priestor na ľade. Rastislav Gašpar odohral v banskobystrickom drese v tejto sezóne 21 zápasov s bilanciou 2 góly a 1 asistencia. Daniel Gachulinec nastúpil do 38 zápasov s kontom 2 góly a 5 asistencií.
Prichádzajúci obranca Martin Gründling, nar. 13.2.1987, je rodákom z Holíča. Banskobystrickým fanúšikom môže byt známy z jeho pôsobenia v našom klube v sezóne 2007/2008, vtedy nám vypomáhal v play - off prichádzajúc zo Skalice, ktorej je odchovancom. Aj túto sezónu strávil v Skalici, za mužstvo HK 36 odohral 50 zápasov s bilanciou 2 góly a 10 asistencií. V mužstve trénera Miroslava Chudého zotrvá do konca prebiehajúcej extraligovej sezóny.

Tomáš Surový do Banskej Bystrice