Novinky - 03.02.2015 13:11

EXTRALIGOVÝ KRST OHŇOM VILIMA ROSANDIČA

Huste.tv Autor: Huste.tv

Chorvátsky brankár Vilim Rosandič, vekom stále ešte junior, odchytal svoj prvý súťažný zápas medzi mužmi včera v Trenčíne, a ten bol veru plný špecifík. Vilim sa dostal do bránky na začiatku druhej tretiny, po Košarišťanovom vylúčení do konca zápasu. Za stavu 2:0 pre nás stála pred mužstvom a pred ním úloha ubrániť sa 5 - minútovému oslabeniu.

Nevyšlo to. Pohroma ako zo zlého sna. Sotva sa Vilim stihol otriasť v bránke, inkasoval dva góly od obrancu Dukly Dudáša. Toho chlapíka, ktorý sa pri poslednej návšteve pod Urpínom trochu náročky naťahoval s Peckhahom. „Pri vstupe na ľad som sa snažil hlavne spomenúť si na prípravný zápas so Slovanom z augusta minulého roku. Vtedy som debutoval za áčko, hovoril som si, že teraz to nedopadne zle, podobne ako vtedy,“ nahmatával si vo vnútri sebadôveru. So Slovanom vtedy inkasoval raz, teraz v krátkom slede dvakrát. Nepríjemné. „Snažil som sa teda upokojiť a čo najrýchlejšie sa do toho dostať, ale okamžite som dostal gól, potom druhý... Mrzelo ma to. Zrazu bolo vyrovnané a začínali sme prakticky od začiatku,“ vravel.

Nebolo mu čo závidieť. Bremeno zodpovednosti na ňom ležalo obrovské. Bolo nutné sa rýchlo otriasť.„Stále si v šatni hovoríme, že treba myslieť pozitívne, tak som sa snažil na tie góly okamžite zabudnúť a ísť ďalej. Veriť, že to vyhráme. Dosť mi pomohli chalani predo mnou, povzbudzovali ma, začo im veľmi ďakujem. Hrali naozaj obetavo, zblokovali veľa striel, dávali do toho všetko. Aj keď bolo s nami zle, veril som, že vyhráme. Napokon sme to v presilovkách zlomili a podarilo sa,“ tu už hovoril o čosi veselšie. Trenčín sme napokon zdolali 5:3.

Na svoj súťažný debut, ako sám tvrdí, sa mu naviažu pekné spomienky. „Určite sú dobré. Som rád, že sme vyhrali, bol to veľmi dobrý zápas, plný zvratov, ktorý sme kolektívnym výkonom dotiahli do troch bodov, čo je vari najdôležitejšie. Nikdy na ten deň nezabudnem.“ Podpichli sme ho, že nie každý hokejista si môže povedať, že pri svojom debute hral v tíme s Michalom Handzušom. Vilim okamžite reagoval. “Tak to určite. Michal je Pán hráč. To čo dokázal aj v tomto zápase je neskutočné. Dva góly dal, na dva prihral, strieľal, prihrával, vyhrával buly, burcoval ostatných. Je to neskutočný hokejista,“zakončil mladík, ktorý hovorí plynulou slovenčinou.

Miroslav Čief