Novinky - 17.01.2015 13:29

Víťazstvo na nulu pred vypredanou Steel arénou

Huste.tv Autor: Huste.tv

HC Košice - HC '05 Banská Bystrica 0:2 (0:0, 0:2, 0:0) 

Góly a asistencie: 21. Kadura (Handzuš), 40. Handzuš (Hudec, Košarišťan) 

Vylúčení: 2:5 na dve min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Lokšík, Novák – Rovenský, M. Korba, 8347 divákov (vypredané)

HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Černák, Philipp (A), Jánošík, Šeda, Cebák, Macejko – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Hrnka, Rachůnek, Lapšanský – Sojčík, Češík, Bartánus – Bondra, Chovan, Suja, Hinďoš

HC '05 Banská Bystrica: Košarišťan (Wiikman) – Nicandro, Rosandič, Čížek, Biro, Gachulinec, Peckham, Róth, Bambúch (A) – Kadura, Handzuš, Hudec (C) – Kafka, Handlovský (A), Preisinger – White, Kytnár, Matoušek – Lamper, Zigo, Bendík

Prvá tretina ostro sledovaného šlágra kola sa začala opatrnejšou hrou na oboch stranách. Do pásma sa ale aj napriek tomu niekoľkokrát natlačili hostia, no k strele sa nedostali. Naopak, niekoľko minút po úvodnom buly prevzali aktivitu na svoje hokejky Košičania a Košarišťan sa musel poriadne obracať, aby neinkasoval. Nebezpečne ho ohrozovali najmä členovia prvej útočnej formácie, ale banskobystrický gólman množstvu striel odolal. V prvej tretine boli aktívnejší domáci hokejisti a diváci videli množstvo skvelých príležitostí na oboch poloviciach ľadovej plochy, ale gól nepadol.

Druhá dvadsaťminútovka začala rýchlym otváracím presným zásahom, o ktorý sa strelou spred bránky postaral Kadura. Duel potom pokračoval v nastavenom tempe. Diváci videli atraktívny hokej, množstvo súbojov a striel. Košičania sa pokúšali o vyrovnanie, ale proti bola banskobystrická defenzíva a gólman Košarišťan. Všetky strelecké pokusy domácich Oceliarov sa tak skončili bez rozvlnenia siete. Naopak, v samom závere druhej tretiny sa hosťom zásluhou skúseného Handzuša podarilo svoje vedenie zvýšiť na 2:0.

V záverečnej časti hry stretnutie pokračovalo opäť vo veľkej bojovnosti, ale domácim hokejistom sa pozorného Košarišťana aj napriek viacerým príležitostiam a záverečnému tlaku nepodarilo prekonať.

Najbližší zápas odohrajú Košičania už v nedeľu, kedy sa predstavia na ľade Skalice.

Pred úvodným buly odovzdal prezident HC Košice Juraj Mondík pamätné plakety a diplom úspešným juniorským reprezentantom do 20 rokov Erikovi Černákovi, Radovanovi Bondrovi a Branislavovi Pavúkovi, ktorí na MS 20 v Kanade získali bronzové medaily.  

Anton Tomko, tréner Košíc: "Šláger kola proti Banskej Bystrici sme nezvládli. Snažili sme sa síce hrať aktívne, ale inkasovali sme góly v zlých časoch - na za začiatku a na konci druhej tretiny. V záverečnej tretine nám potom nervozita zviazala ruky a nedokázali sme sa presadiť."

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Chcem pogratulovať chalanom k výbornému tímovému výkonu, ktorý okorenili víťazstvom. Domáce Košice boli v úvode aktívnejšie, no od desiatej minúty sme sa aj my zlepšovali. V úvode druhej tretiny sme dali gól a druhý dôležitý potom v závere strednej časti hry. V treťom dejstve sme ubránili oslabenia a po zodpovednom výkone sme získali tri body."