Tipos Extraliga - 19.08.2011 12:28

Hokejová Slovnaft extraliga - zápasy play-off 2010/11

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: SITA, pp;ko

Úradujúci majster z Košíc, ktorý suverénne vyhral základnú časť, nastúpi vo štvrťfinále proti Nitre, na druhý Poprad čaká Skalica, v stredoslovenskom derby nastúpia proti sebe Banská Bystrica a Zvolen a posledné štvrťfinále bude súbojom tradičných rivalov Slovana a Trenčína.

(Foto) Zľava: Marcel Holovič zo Skalice a Richard Jenčík z Košíc v zápase HC Košice - HK 36 Skalica 53. kola hokejovej Slovnaft extraligy. Košice, 18. február 2011. (SITA/Ivan Fleischer)

Štvrťfinálové súboje sa začínajú v Košiciach a v Poprade vo štvrtok 24. februára, v Banskej Bystrici a Bratislave v sobotu 26. februára. Play-off sa už tradične hrá na štyri víťazstvá, všetky zápasy sa začínajú o 18.00 h.

Posledné 54. kolo určilo poradie predovšetkým na 5. až 8. mieste, keďže zloženie prvej štvorky už bolo jasné od piatka. Rovnako sa už nič nemenilo ani fakte, že pre Martin sa sezóna končí a Žilinu čaká v marci baráž proti víťazovi I. ligy.

V súbojoch na diaľku obhájil 5. priečku pred Zvolenom Trenčín, ktorý síce prehral s Nitrou 1:2 po sam. nájazdoch, ale na v konečnej tabuľke mal napokon pred HKm náskok 4 bodov. HKm totiž prehral v lúčiacom sa Martine 2:3. Konečnú 7. priečku v základnej časti už nepustila Skalica, ktorá doma zdolala Žilinu 6:1 a Nitre nepomohlo ani víťazstvo v rozstrele v Trenčíne.