Novinky - 29.09.2023 20:00

HKM Zvolen - HK Spišská Nová Ves 3:2 v 5. kole

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: jojsport / tasr

Aj tento duel 5. kola hokejovej Tipos extraligy ste sledovali naživo na svojej televízii prostredníctvom aplikácie JOJPLAY. 

V šlágri 5. kola hokejovej Tipos extraligy privítal druhý Zvolen na svojom ľade prvú Spišskú Novú Ves a duel zvládol. Vyhral 3:2 a súperovi uštedril prvú prehru v sezóne, zároveň si s ňou vymenil miesto na čele tabuľky. Stále platí, že Zvolenčania doposiaľ v každom zápase bodovali.
        Pod Pustým hradom išli do vedenia hostia počas presilovky piatich proti trom, keď sa z kruhu presadil Nellis. Domáci odpovedali takisto z početnej výhody Colom Hultsom od modrej čiary a na začiatku druhej tretiny otočil stav najprv brat autora prvého gólu Mitch Hults z ľavého kruhu rovnako z presilovky a z nej sa presadil neskôr i Zuzin, pre zmenu z pravého kruhu – 3:1. Oba tímy inkasovali v oslabení vôbec prvýkrát v sezóne, Spišiaci hneď trikrát, ale napokon pridali aj druhý gól z presilovky z vrchnej časti kruhu Mykluchom. Hoci časomer sa zastavil po góle o dve desatiny sekundy neskôr, potrestaný Langkow ešte nevyšiel na ľad. V tretej tretine zasiahli do deja duelu rozhodcovia, vylúčili až troch Zvolenčanov v tesnom slede, no hostia 133 sekundovú presilovku o dvoch hráčov nevyužili a ani v závere pri hre bez brankára nepokorili vynikajúceho Kupského. Spišská tak klesla z prvej priečky, o bod ju predbehol práve Zvolen.

        HKM Zvolen – HK Spišská Nová Ves 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
        Góly: 7. C. Hults (M. Hults, M. Hecl), 22. M. Hults (M. Hecl), 26. Zuzin (Kapcheck, Kašlík) – 5. Nellis (Archambault, Majdan), 39. Myklucha (Archambault, Merezhko). Rozhodovali: Snášel ml., Goga – M. Orolin, Vyšný. Vylúčení na 2. min: 8:5, vyššie tresty: Kubka (Zvolen) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 2485 divákov.
        Zvolen: Kupsky – Hain, Kapcheck, Mudrák, C. Hults, Kubka, Rauhauser – Kolenič, Langkow, R. Bondra – Kašlík, M. Hults, M. Hecl – Marcinek, Šiška, Zuzin – Csányi, V. Fekiač, Jakúbek
        Spišská Nová Ves: Melicherčík – Merezhko, Ališauskas, Žiak, J. Valach, Beaudry, Romaňák – Burgess, Nellis, Archambault – Vandas, Marosz, Hamráček – Giľák, Myklucha, Majdan – Džugan, Bortňák, Vartovník