Novinky - 25.02.2014 22:52

Po výhre s Piešťanmi stále bojujeme o štvrté miesto

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HK Poprad - ŠHK 37 Piešťany 6:3 (0:0, 4:1, 2:2)

Góly: 29. Ľ. Vaic (Matúš Paločko, S. Takáč), 36. S. Takáč (Matúš Paločko), 37. A. Lapšanský (D. Brejčák, Štals), 40. Fabian (A. Kroták, Mlynarovič), 56. Ľ. Vaic (Matúš Paločko, S. Takáč), 59. Štals (T. Sýkora) - 27. Chylo (Hamrák, S. Saliji), 52. Rais (Peško, Románek), 57. Hamrák (Románek, S. Saliji)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Smrek, Gavalier, 1191 divákov

Poprad: Masalskis - Malina, D. Brejčák, Látal, Makovský, Fabian, Kurali, Gaborčík, Dinda - T. Sýkora, Štals, A. Lapšanský - A. Kroták, Mlynarovič, Jabrocký - S. Takáč, Ľ. Vaic, Matúš Paločko - Drábek, Belluš, M. Nagy
Piešťany: T. Tomek - Drgoň, R. Filip, Rais, Brňák, Biro, Cuník, Škadra, Bučka - Lušňák, Peško, T. Melichárek - F. Hudec, V. Nemec, Stupka - S. Saliji, Hamrák, Románek - Haring, Mišura, Chylo

Pred zápasom medzi Popradom a Piešťanmi slávnostne ocenilo vedenie domáceho klubu dvoch lotyšských olympionikov vo svojich radoch - Edgarsa Masalskisa a Jurisa Štalsa za príkladné reprezentovanie v ruskom Soči. Samotný zápas tabuľkových susedov a pravdepodobných súperov v blížiacom sa play-off pôsobil v prvej tretine rozháraným dojmom. Počtom zakázaných uvoľnení či postavení mimo hry možno oba kolektívy utvorili rekord extraligy. Aj keď hosťujúci tím pôsobil nebezpečnejším dojmom, najväčšie šance na otvorenie skóre spálili domáci. Najprv "vyhorel" v dobrej pozícii Štals a v závere tretiny zlikvidoval pokus Paločka famóznym zákrokom brankár Tomek.

V druhom dejstve sa zlepšil výkon z oboch strán. Skóre otvoril v presilovej hre Chylo, keď zaváhanie domácej obrany pri vyhodení puku využil Hamrák a prihral pred prázdnu bránku práve osamotenému útočníkovi Piešťan. Presne v polovici zápasu pohotovo dorazil Tomekom vyrazený puk do siete Vaic a bolo vyrovnané. Gól domácich povzbudil, v 36. min pokoril Tomeka po druhý raz Takáč. O minútu nato už Poprad viedol o dva góly zásluhou Lapšanského. Necelé dve minúty pred odchodom na druhú prestávku dostali domáci výhodu presilovky o dvoch hráčov, ktorú využili zásluhou obrancu Fabiana - 4:1.

V záverečnej časti hry mali niekoľkonásobnú početnú výhodu hráči oboch táborov. Pekná kombinácia na jeden dotyk sa podarila piešťanským "havranom". V 52. min nabil Raisovi na strelu z prvej Peško a Masalskis bol prekonaný - 4:2. Zníženie vrátilo hostí späť do hry. Na rozdiel gólu mohol znížiť Hamrák, Melichárekov teč skončil len tesne vedľa. Drámu v Poprade nechcel pripustiť Vaic, keď štyri a pol minúty pred záverečným klaksónom zvýšil na 5:2 pre Poprad. Už o pár sekúnd odpovedali hostia tretím gólom, jeho autorom bol aktívny Hamrák - 5:3. Pod Tatrami to nebolo ešte všetko. Po faule Peška na Štalsa hrali "kamzíci" presilovku, v ktorej si sám faulovaný položil na ľad Tomeka a bekhendovým zakončením stanovil na konečných 6:3 pre Poprad.

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Stále bojujeme o štvrté miesto. Už dlhší čas podriaďujeme prípravu i zápasy na play-off. Videli sme dnes veľa gólov a pekných akcií, ale viac som predsa len spokojný s výsledkom. Víťazstvo nás teší, aj naďalej chceme pokračovať v zlepšovaní sa."
Milan Klement (tréner Piešťan): "Do Popradu sme prišli s tým, že si chceme udržať šesťbodový náskok pred domácimi. Vyzeralo to nádejne. Vedeli sme, že pri rovnosti bodov bude rozhodovať skóre zo vzájomných duelov. V prípade prehry by nám viac vyhovovalo neuspieť o gól, no podľahli sme 3:6."