Novinky - 24.02.2014 20:24

Vyhlásenie klubu ku situácii okolo veľkoplošnej obrazovky

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: HK Poprad
logo Popradu

Vážení fanúšikovia popradského hokeja,

chceme vás informovať o dianí okolo multimediálneho systému, ktorý sa stará o vašu zábavu počas domácich zápasov HK Poprad.

Začiatkom februára klub HK Poprad obdržal list od konateľa spoločnosti Trik s. r. o., v ktorom sa píše, že táto spoločnosť prevzala 20. februára ako nový vlastník veľkoplošnej obrazovky Colloseo na Zimnom štadióne mesta Poprad jej vzdialenú správu. Zároveň nám týmto krokom bolo jej ovládanie úplne znemožnené.

Spoločnosť chce s klubom HK Poprad rokovať o odpredaji veľkoplošnej obrazovky. Dovtedy chce situáciu riešiť návrhom na prenájom. Klubu bola doručená aj zálohová faktúra za použitie multimediálneho systému počas najbližšieho zápasu extraligy proti Piešťanom (a každého ďalšieho) vo výške 2000 eur bez DPH. Súčasne nám bola oznámená aj podmienka: "Pokiaľ naša spoločnosť nebude evidovať úhradu danej zálohovej faktúry do dňa 24. 02. 2014, obrazovka nebude v deň zápasu uvedená do prevádzky."

Nájomné sme sa rozhodli nezaplatiť. Na zimnom štadióne sme iba v nájme a ten patrí mestu Poprad. S tým, že majetok po spoločnosti HC LEV Poprad, ktorá sa dostala do konkurzu, získala súkromná spoločnosť, nič nemáme a nemienime byť v tomto prípade rukojemníkom.

Pred príchodom klubu HC LEV sme súhlasili s demontážou pôvodného klubového audiovizuálneho systému (keďže nespĺňal požiadavky KHL) s tým, že nám bude nová technika poskytnutá k bezplatnému používaniu. Navyše všetky úpravy a zásahy spoločnosti HC LEV Poprad na zimnom štadióne, podľa medializovaných skutočností, mali prejsť za symbolické 1 euro do majetku mesta Poprad.

Podľa nášho názoru je na ťahu mesto Poprad, keďže majetok súkromnej spoločnosti sa nachádza v jeho priestoroch. V tých sme ako klub len v prenájme a máme za to, že aj ďalšie strany by mali platiť nájomné, pokiaľ sa ich majetok v týchto priestoroch nachádza.

Týmto oznamujeme všetkým fanúšikom popradského hokeja, že situáciu budeme v najbližšom období intenzívne riešiť ku prospechu hokeja v Poprade. Zatiaľ bude funkčná "len" svetelná tabuľa nad tribúnou "C", ktorú zabezpečil klub už dávnejšie vo vlastnej réžii.

Ďakujeme za pochopenie.

HK Poprad