Novinky - 20.02.2014 22:18

Konečne viac ako gól a sú z toho dva víťazné body

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

Dukla Trenčín - HK Poprad 3:4 po predĺžení (1:0, 0:2, 2:1 - 0:1)

Góly: 14. T. Klíma (Troliga, Koyš), 41. Komínek (Pozník), 45. O. Mikula (Komínek, Pozník) - 21. A. Lapšanský (Ľ. Vaic, A. Kroták), 32. Matúš Paločko (S. Takáč), 50. A. Lapšanský (Ľ. Vaic), 62. Mlynarovič (A. Kroták, Fabian)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff, Stano - Korba, Rovenský, 1159 divákov

Trenčín: Slipčenko - Čerešňák, Pozník, Bobček, M. Nemčík, Novajovský, M. Habšuda - Komínek, Róbert Petrovický, O. Mikula - Koyš, Troliga, T. Klíma - T. Lipták, O. Rusnák, J. Šimíček - D. Hudec, M. Toman, F. Macejka
Poprad: Sidor - Gáborčík, D. Brejčák, Fabian, Kurali, Látal, Makovský, Dinda - T. Sýkora, Ľ. Vaic, A. Lapšanský - A. Kroták, Mlynarovič, Jabrocký - Matúš Paločko, S. Takáč, Drábek - Štrauch, Belluš, M. Nagy

Obe mužstvá sa snažili presadiť predovšetkým bojovnosťou a dôrazom v osobných súbojoch, pretože utvárať väčšie množstvo ucelenejších akcií sa im nedarilo. V 14. min si individuálne vypracoval dobrú pozíciu pred bránkou Tomáš Klíma a zblízka rozvlnil sieť - 1:0.

Na začiatku druhej tretiny, už po jej 44 sekundách, hostia zužitkovali na vyrovnanie presilovú hru: Lapšanský sa natlačil až pred bránkovisko a popod gólmana skóroval. Hra však bola až príliš rozkúskovaná a žiadny zo súperov sa dlhé minúty nedokázal dostať do súvislejšieho tempa. V 32. min sa Poprad kurióznym spôsobom ujal vedenia - Paločkova strela zblízka sa od brankára Slipčenka odrazila tak, že ho puk oblúčikom ponad hlavu preskočil a zapadol za jeho chrbát do bránky.

Zápas sa konečne viac rozprúdil až v tretej dvadsaťminútovke. Najskôr v 31. sekunde tejto časti využil dieru v popradskej defenzíve Komínek a svoje sólo počas presilovky zakončil vyrovnávajúcim gólom. V 44. min dostali domáci výhodu dvojminútovej početnej prevahy o dvoch hráčov a po 45 sekundách ju aj zužitkovali Mikulovou presnou strelou spomedzi kruhov. Už o necelých päť minút však bolo opäť vyrovnané, keď Lapšanský strelil svoj druhý presilovkový gól v dueli. V dramatickom závere riadneho hracieho času nikto neuspel, preto prišlo na rad predlženie. V ňom po 112-tich sekundách rozhodol o víťazstve Popradu nestrážený Mlynarovič.

Branislav Jánoš (asistent trénera Trenčína): "Chceli sme v tomto dôležitom zápase bodovať naplno. Začali sme celkom dobre, ale v druhej tretine nám súper gólovo odskočil. Dokázali sme sa síce potom vrátiť do stretnutia, ale keďže sme nestrelili rozhodujúci štvrtý gól, navyše súper dva razy skóroval v presilovke, získali sme iba jeden bod. S ním síce môžeme byť čiastočne spokojní, ale v každom prípade sme chceli viac. Hráči bojovali, ale Poprad využil svoje väčšie skúsenosti, ktoré rozhodli o jeho víťazstve."
Vladimír Turan (asistent trénera Popradu): "Bol to bojovný zápas so šťastným koncom pre nás. Na mužstve je síce badať herný výpadok, ale môže nás aspoň tešiť, že po dlhšom čase sme strelili viac ako jeden gól. Podarilo sa nám skórovať štyrikrát, získali sme dva body, takže s týmto zápasom môžeme byť spokojní."