Novinky - 11.02.2014 23:07

Opäť iba jeden gól

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

MHC Mountfield Martin - HK Poprad 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Góly: 2. Važan (Themár, Kolena), 31. I. Ďatelinka, 50. L. Klíma (J. Cíger), 52. Galamboš (Markovič, J. Suja) - 45. Mlynarovič (Kurali, A. Kroták)
Vylúčení: 3:1 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Jura - Tvrdoň, Výleta, 1500 divákov

Martin: J. Čech - A. Novotný, Matejka, I. Ďatelinka, Rusina, Tupý, Brcko - Markovič, Galamboš, J. Suja - L. Klíma, Fujerík, J. Cíger - Themár, Kolena, Važan - Šugár, Dírer, Zlocha ml.
Poprad: Sidor - Gáborčík, D. Brejčák, Fabian, Kurali, Makovský, Dinda, Látal - T. Sýkora, Ľ. Vaic, A. Lapšanský - Matúš Paločko, A. Kroták, Mlynarovič - Drábek, Štrauch, S. Takáč - Gápa, Belluš, M. Nagy

Martinčanom vyšiel úvod zápasu. Už v 91. sekunde vrátil pohotovo Važan Sidorom odrazený puk do bránky a poslal "kosačky" do vedenia 1:0. Tento moment udal tón prvej tretine. Obe mužstvá dobre korčuľovali a utvárali si dostatok príležitostí na streľbu. "Kamzíky" pôsobili hokejovejším dojmom, ale nadšene hrajúci domáci enormnou bojovnosťou držali s favoritom krok. V 12. min sa predral až pred Čecha Paločko, ale puk z jeho hokejky skončil na žŕdke O tri minúty si nakorčuľoval pred brankára hostí Fujerík, ale nepridal gólovú poistku.

Aj v druhej tretine videli diváci zaujímavý hokej. V 22. min chýbalo Markovičovej paráde iba presnejšie zakončenie. O minútu na druhej strane sa v skrumáži pred Čechom nezorientoval Sýkora. Dobre hrajúci Martinčania dostali v polovici zápasu hostí pod tlak. Ďatelinka poslal zblízka na dvakrát "kosačky" do dvojgólového náskoku. V 34. min Sidor iba s námahou chytil pohotovú Klímovu strelu.

V úvode tretej tretiny sa mohli vrátiť "kamzíci" do zápasu, ale Paločko trafil iba do žŕdky a Kroták neposlal odrazený puk do odkrytej bránky. V 43 min chytil Sidor ďalšiu Klímovu strelu. V 45. min hrali hostia presilovku a Mlynarovič strelil kontaktný gól - 2:1. Opraty však naďalej držali v rukách domáci, v 50. min premenil Klíma svoju tretiu šancu a vrátil domácim dvojgólové vedenie - 3:1. O dve minúty sa presadil aj Galamboš. Martin zdolal Poprad po prvýkrát v sezóne.

Daniel Babka (tréner Martina): "V prvej tretine sme striedali lepšie chvíľky s horšími momentmi. Hoci sme išli do vedenia, nebolo to z našej strany ono. Potom sme si cez prestávku niečo vysvetlili, dostali sme sa do vedenia 2:0 a následne sme sa upokojili. Keď súper v tretej tretine znížil, začali sme sa trochu strachovať o výsledok. Výrazne nám pomohol tretí gól a po štvrtom presnom zásahu sa dostali hráči do zbytočnej eufórie."
Vladimír Turan
(tréner Popradu): "V úvodnom striedaní sme mali veľkú šancu, ale potom sme zbytočne inkasovali. Viazla nám kombinácia, ale potom sme si utvorili tlak a prepadli sme v koncovke. V tretej tretine sme síce strelili kontaktný gól, ale po našich hrubých chybách sme ešte dvakrát inkasovali. Domáci si víťazstvo zaslúžili, lebo hrali s oveľa väčším srdcom a zápalom ako naši hráči."