Novinky - 24.01.2014 22:20

Záhoráci odchádzajú spod Tatier s kanárom

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HK Poprad - HK 36 Skalica 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)

Góly: 10. Mlynarovič (Kurali, Fabian), 16. Štals (T. Sýkora), 21. A. Lapšanský (T. Sýkora, Štals), 24. Mlynarovič (A. Kroták), 40. Makovský (Drábek, S. Takáč), 47. Štals (A. Lapšanský, A. Kroták)
Vylúčení: 2:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Jura, Lokšík - Smrek, Bogdaň, 1517 divákov

Poprad: Masalskis - Gáborčík, D. Brejčák, Kurali, Fabian, Dinda, Makovský, E. Kramár - T. Sýkora, Štals, A. Lapšanský - A. Kroták, Mlynarovič, Matúš Paločko - Belluš, S. Takáč, Drábek - Gápa, Paukovček, M. Nagy
Skalica: P. Romančík (24. M. Lipovský) - Barák, Vyrůbalík, B. Jankovič, Trška, Staňo, Krejčiřík, Mikéska, Srnec - M. Preisinger, R. Školiak, Obdržálek - Lažo, Stieler, R. Kropáč - F. Novák, B. Mráz, Šátek

V prvej tretine sa pod Tatrami hral nezáživný hokej plný nepresností na oboch stranách. Popradčania sa od úvodu snažili o nátlakovú hru, avšak ich snaha bola spočiatku skôr optická. V 8. min arbitri naraz vylúčili skalických bekov Jankoviča s Trškom a domáci hrali dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov. Síce ju nevyužili, ale už sekundu po tom, čo hostia hrali v plnom počte, si Mlynarovičovu nahrávku do vlastnej bránky nechtiac umiestnil Vyrůbalík. Skaličania mohli odpovedať Obdržálkom, ten však pred Masalskisom v stopercentnej príležitosti na dva razy neuspel. Podtatranci napokon pridali aj druhý gól, keď sa v prečíslení kľučkou uvoľnil Štals a Skaličania mali v kabíne o čom premýšľať. Kto by čakal, že Záhoráci za nepriaznivého stavu pridajú, mýlil sa.

V prostrednej časti sa hralo väčšinou len na jednu bránku. Už po 31 sekundách zvýšil na 3:0 Lapšanský. Vzápätí hostia inkasovali dokonca vo vlastnej presilovke, keď Kroták nabil Mlynarovičovi, ten na dvakrát upravil na 4:0. To už Lipovský striedal v bránke nepresvedčivého Romančíka. Skalica hrala absolútne odovzdane, bez bojovnosti a len Lipovského čarovného lapačka zmarila Mlynarovičovi šancu na hetrik. Popradčania mali aj ďalšie vyložené šance, nepresadil sa opäť aktívny Mlynarovič, či Kroták. Piaty gól inkasovali bezradní hostia napokon až v 40. min po nahodenom puku z hokejky Makovského.

Črtajúci sa tlak si hostia hneď po piatich minútach hry zabrzdili zbytočnými vylúčeniami a v oslabení o dvoch hráčov inkasovali po šiesty raz po peknej akcii prvej presilovkovej formácie Popradu s koncovkou Štalsa - 6:0. "Kamzíci" sa bavili hokejom, v útočnej fáze už hrali na krásu a snažili sa divákom predviesť čo najkrajšie herné kombinácie. Do konca stretnutia sa už nič zaujímavé neudialo a lotyšský olympionik Masalskis si pripísal v popradskom drese poľahky prvý shutout.

Milan Jančuška (tréner Popradu): "V prvej tretine sme súperovi nechávali príliš veľa priestoru a neboli sme spokojní. Tretím gólom sme potom zlomili odpor Skalice a hra sa nám darila. Hrali sme uvoľnene, dobre sme korčuľovali. Teší nás výsledok a dobrý výkon Masalskisa."
Štefan Mega (asistent trénera Skalice): "Hneď na úvod sme sa zbytočne nechali vylúčiť do troch a súper nás potrestal. Domáci sa uvoľnili, hrali krásny kombinačný hokej a predčili nás vo všetkých činnostiach. Po štvrtom góle sme vymenili brankára, no na Poprad sme i tak už nemali."