Novinky - 21.01.2014 23:01

V Piešťanoch ako na futbale

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Gól: 27. Chylo (Hamrák, S. Saliji)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stano - Kacej, M. Orolín, 1162 divákov

Piešťany: Tomek - Rais, Brňák, R. Filip, Drgoň, Bučka, Cuník, Škadra, Biro - Lušňák, Holovič, Stupka - T. Melichárek, V. Nemec, F. Hudec - S. Saliji, Hamrák, Chylo - Haring, Mišura, Románek
Poprad: Masalskis - Gáborčík, D. Brejčák, Kurali, Fabian, Dinda, Makovský, Vojsovič, E. Kramár - T. Sýkora, Štals, A. Kroták - M. Nagy, Mlynarovič, Matúš Paločko - S. Takáč, Paukovček, Drábek - Gápa, Štrauch, Belluš

V súboji o takzvaných šesť bodov privítali "havrani" podtatranských "kamzíkov" úvodným tlakom. Už v 3. min strieľal z pravej strany Saliji, ale Masalskisa neprekvapil. V 6. min hrali domáci presilovku celý čas v pásme hostí, ale nič z toho nevyťažili. Domáci Tomek sa prvýkrát zoznámil s pukom až v polovici 9. min po strele z diaľky Makovského. V 14. min hral presilovku Poprad a hneď v jej úvode mali dve veľké šance Štals a Kroták. Prvá tretina sa skončila bezgólovo, ale viac z hry mali domáci.

Otvárací gól vsietil domáci Chylo v 27. min po peknej kombinácii s Hamrákom a Salijim. V 30. min mal veľkú šancu osamotený Kroták, ale domáci Tomek veľmi dobre zakročil. O malú chvíľu stratil puk vo vlastnom pásme Hamrák, ale Drábek ponúknutú príležitosť nevyužil. V 37. min prečíslili "havrani" hosťujúcich "kamzíkov" 3 na 1, ale Nemec nastrelil len Masalskisa. V 38. min hrali hostia presilovku. Do veľkej šance sa dostal domáci Lušňák, ale dvakrát minul bránku.

V tretej tretine sa hral rozháraný hokej. Domácim hráčom sa vkradla na hokejky nervozita, ale aj hráči Popradu v snahe vyrovnať robili chyby. Hosťom nepomohlo ani odvolanie brankára Masalskisa v poslednej minúte, a tak sa skončilo stretnutie s chudobným výsledkom 1:0 pre domácich.

Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Súhlasím, že sme videli kvalitný hokej. Hralo sa o štvrté miesto v tabuľke a bolo dôležité získať body. Prvá tretina z našej strany bola v začiatkoch lepšia, mali sme tam šance. Bohužiaľ, nedali sme góly. V závere mal aj súper šance, ktoré ho mohli dostať do vedenia, avšak tie nevyužil. V druhej tretine sme mali znova dobrý začiatok, dali sme gól. Druhú časť tretiny mal znova lepšiu súper, ale chvalabohu sme neinkasovali. V tretej tretine si chalani bojovnosťou a zanietenosťou vybojovali tri veľmi dôležité body."
Vladimír Turan (asistent trénera Popradu): "Videli sme kvalitné stretnutie. V prvej tretine pôsobili domáci lepším dojmom, boli silnejší na puku. Mali viac príležitostí. Aj my sme si v presilovkách utvorili dve šance, ale sme ich nevyužili. V druhej tretine, keď dali domáci vedúci gól, sme sa prebrali, mali sme tlak, ale chýbalo nám hokejové šťastie. V tretej tretine nás zabrzdili zbytočné vylúčenia, šesťminútová hra v oslabeniach nám zobrala veľa síl a na záverečný tlak nám nezostali sily. Prehrali sme futbalovým rozdielom o gól, ale myslím si, že sme predviedli dobrý výkon."