Novinky - 30.12.2013 21:36

Poprad ukončil rok výhrou v Skalici

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HK 36 Skalica - HK Poprad 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Góly: 23. Kutálek (Lažo, Trška), 58. Obdržálek (Lažo, Trška) - 7. Mlynarovič (D. Brejčák, R. Suchý), 28. A. Lapšanský (Štals, T. Sýkora), 36. L. Paukovček (Gápa, Gáborčík), 59. Štals
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Junek, Sčensný, 1529 divákov

Skalica: Lipovský - L. Kozák, Vyrůbalík, M. Sloboda, Trška, Barák, Srnec, Staňo, Mikéska - M. Kuľha, R. Školiak, Obdržálek - Lažo, T, Mikúš, Kudrna - Šátek, F. Novák, Kutálek - M. Preisinger, Stieler, R. Kropáč
Poprad: Sidor - R. Suchý, Gaborčík, Kurali, Fabian, Makovský, D. Brejčák, Jáchym - T. Sýkora, Štals, A. Lapšanský - M. Nagy, S. Takáč, Matúš Paločko - Štrauch, Mlynarovič, Drábek - Belluš, L. Paukovček, Gápa

V 7. min sa dostal hosťujúci Mlynarovič do úniku a prekonal domáceho Lipovského - 0:1. V 10. min. Štrauchovi vo veľkej šanci v poslednej chvíli skĺzol puk z hokejky pred odkrytou skalickou bránkou. Po prvej tretine šli mužstvá do kabín za jednogólového vedenia hostí.

V 23. min Kutálek presnou strelou k pravej žrdi Sidorovej bránky vyrovnal stav stretnutia na 1:1. V 24. min sa mohli "Záhoráci" dostať do vedenia, ale Stielerovi sa nepodarilo trafiť úplne prázdnu bránku súpera. O štyri minúty neskôr sa Poprad opäť gólovo odpútal zásluhou Lapšanského. V 36. min zvýšil už na 3:1 pre hostí Paukovček. O necelé dve minúty neskôr zvolil Kutálek v samostatnom úniku strelu príklepom, ktorá letela úplne mimo Sidorovej bránky.

V 42. min sa Kuľha ocitol v obrovskej šanci na zníženie, ale jeho tvrdý projektil príklepom letel ponad bránku hostí. V 58. min Skalica predsa len po závare znížila na 2:3. Strelcom gólu bol Obdržálek. O necelú minútu definitívne rozhodol o víťazstve hostí presným zásahom do prázdnej bránky Štals.

Štefan Mega (asistent trénera Skalice): "Poprad vyhral zaslúžene, bol lepším tímom. Zápas nám nevyšiel. Keď sme sa už upokojili a začali hrať našu hru, dostali sme dva góly, ktoré prakticky rozhodli o osude duelu."
Vladimír Turan (asistent trénera Popradu): "Od prvej tretiny sme boli na ľade lepší, veľmi dobre sme bránili stredné pásmo. Na rozdiel od predchádzajúceho zápasu s Piešťanmi sme šance využívali na góly. Sme spokojní s víťazstvom."