Novinky - 28.12.2013 21:25

S Piešťanmi prehra 3:5

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HK Poprad - ŠHK 37 Piešťany 3:5 (1:3, 1:1, 1:1)

Góly: 3. Fabian (S. Takáč, Matúš Paločko), 27. T. Sýkora (M. Nagy, Kurali), 53. Matúš Paločko (D. Brejčák, S. Takáč) - 6. Hamrák (Chylo, Drgoň), 14. Románek (Biro), 17. Stupka (Lušňák), 26. Románek, 50. Románek (Peško)
Vylúčení: 4:11 na 2 min, navyše: Drábek (Poprad) 10 min za vrazenie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura - Kacej, M. Orolín, 2149 divákov

Poprad: Sidor - R. Suchý, Gaborčík, Kurali, Makovský, D. Brejčák, Jáchym - T. Sýkora, Štals, A. Lapšanský - A. Kroták, S. Takáč, Matúš Paločko - M. Nagy, Mlynarovič, Drábek - Belluš, L. Paukovček, Gápa - Štrauch
Piešťany: Tomek - Rais, Brňák, Cuník, A. Hruška, Drgoň, R. Filip, Škadra, Filo - Lušňák, Holovič, Stupka - Melichárek, Mišura, V. Nemec - S. Saliji, Hamrák, Chylo - Haring, Peško, Románek

Domáci začali o čosi aktívnejšie, často strieľali a pohybom si pýtali fauly. Už prvú presilovku zužitkoval Fabian a zdalo sa, že "kamzíci" prvú časť bez problémov zvládnu. Opak bol však pravdou, Piešťanom vyšli tri podarené protiútoky a popradský brankár Sidor nezachytil ani jeden z nich. Góly po pekných pasoch zo stredného pásma strelili postupne Hamrák a Románek. V 17. min v prečíslení pekne zakombinovali Stupka s Lušňákom a hostia pod Tatrami viedli už 3:1.

Ak chcel Poprad pomýšľať na úspech, v druhej časti hry musel nutne zvýšiť obrátky. Piešťany však pozorne bránili a z ničoho nič opäť potrestali ľahostajnosť domácich hráčov, keď Paukovčekovi preskočil puk hokejku rovno pred bránkoviskom a Románek druhým gólom bez problémov zvýšil - 4:1. Sýkora o vyše minútu neskôr delovkou prekvapil Tomeka a znížil.

Domácim však naďalej nevychádzali presilovky, v tretej tretine zahodili obrovské šance Lapšanský či Štals, Sýkora nepremenil ani trestné strieľanie. Na opačnej strane Románek v 50. min strelou do "vinkla" skompletizoval svoj hetrik a poslal hostí do trojgólového vedenia. V 53. min Paločko už len kozmeticky upravil skóre.

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Predstavoval som si náš výkon úplne ináč, som sklamaný. Piešťanom sme najmä v našej tretine dopriali veľké množstvo priestoru a robili sme veľké individuálne chyby. Presilové hry sme hrali tiež veľmi zle a takto nemôžeme víťaziť. Hráčov, u ktorých som spokojný s výkonom, spočítam na jednej ruke."
Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Podali sme zodpovedný kolektívny výkon. Dôležité bolo, že sme v prvej tretine odpovedali na gól domácich a tiež naša úspešnosť v oslabeniach. Bojovali sme a dúfam, že nám táto výhra pomôže."