Novinky - 22.12.2013 18:37

Plyšáky z popradského ľadu potešili stovky detí

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: MN, Foto: MN

Kým minulé Vianoce sa počas zápasu HK Poprad so Žilinou vyzbieralo pri premiére 25 vriec plyšových hračiek, tento rok boli priaznivci popradského hokeja štedrejší a na charitatívne účely vyzbierali 32 vriec plyšákov. Ľad sa hračkami zahádzal na Mikuláša 6. decembra počas stretnutia kamzíkov s oceliarmi z Košíc.

Darčeky ako prvé potešili deti v Kežmarku. V utorok 17. decembra ich navštívil brankár Dušan Sidor. Najprv sa zastavil v Dennom detskom sanatóriu na Záhradnej ulici v Kežmarku. Následne sa s plyšákmi zastavil na Základnej škole s materskou školou sv. Kríža v Kežmarku. Hračky vyčarovali vianočný úsmev aj deťom, ktoré chodia do škôlky v Hôrke pri Poprade. V stredu doručil Dušan plyšáky ešte do Denného detského stacionára Korytnačka.

Vo štvrtok sa veľkého rozdávania hračiek zúčastnila dvojica českých legionárov - Miloslav Jáchym a Jakub Makovský. Náročné turné za škôlkarmi odštartovali spoločne s popradskými fanúšikmi prezlečenými za Mikuláša a jeho pomocníka v Materskej škole na Podtatranskej ulici v Poprade. Hračky tu pomáhal odovzdávať najmenším i kapitán kamzíkov Arne Kroták. Seriál vianočných besiedok s najmenšími pokračovala v Materskej škole na Záborského ulici a vrcholom programu bola návšteva ZŠ a MŠ Letná na popradskom sídlisku Juh III. Hračky ešte dodatočne poputujú aj do Materskej školy na Dostojevského ulici na sídlisku Juh.

V sobotu 21. decembra navodili hračky vianočnú atmosféru u chorých detí v kežmarskej nemocnici. Následne kroky Mikuláša s čertom smerovali do Vily Alexandra v Tatranskej Lomnici, kde má pobočku Detský domov zo Spišského Štiavnika. Vyvrcholenie charitatívnej akcie prišlo krátko pred poludním, kedy sa vydali na detské oddelenie Nemocnice Poprad popradskí hokejisti Tomáš Sýkora, Samuel Takáč, Samuel Mlynarovič, Marek Nagy, Mário Kurali, Dušan Sidor a Martin Belluš.

Druhý ročník dobročinnej akcie Vyčarujme deťom vianočný úsmev sa stretol s ešte väčším úspechom než pri jeho premiére pred rokom. V období pokoja a lásky sa hračky dostali k stovkám detičiek pod Tatrami, čo je hlavným cieľom spoločného snaženia Fanklubu a HK Poprad. Verme, že sa z toho stane tradícia, ktorá každý rok na Vianoce poteší deti a vyčaruje im vianočný úsmev na tvári.