Novinky - 10.12.2013 23:05

Hrehorčák rozhodol pri debute v nájazdoch

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

MHC Mountfield Martin - HK Poprad 1:2 po sam. nájazdoch (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 59. Fujerík (Markovič) - 21. Štals, rozhodujúci sam. nájazd Hrehorčák
Vylúčení: 2:9 na 2 min, navyše: A. Kroták (Poprad) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Gavalier, Smerek, 1500 divákov

Martin: J. Čech - I. Ďatelinka, Nitriansky, J. Perniš, A. Novotný, Brcko, Tupý, Fillo, Pacalaj - Markovič, Galamboš, Fujerík - Rožník, Jurášek, L. Klíma - Themár, Dírer, J. Cíger - Žáčik, Šugár, Vlach
Poprad: Sidor - R. Suchý, Gaborčík, Fabian, Makovský, D. Šterbák, Jáchym - T. Sýkora, Štals, Lapšanský - A. Kroták, Mlynarovič, Vaic - Štrauch, S. Takáč, Hrehorčák - Belluš, L. Paukovček, Drábek

Obe mužstvá nastúpili s oklieštenými zostavami. Domácim chýbalo šesť tradičných hráčov, hosťom traja. Prvú vážnejšiu šancu mal v 11. min Popradčan Hrehorčák, ktorého nebezpečnú strelu vyrazil brankár Čech nad. Z akcií martinského mužstva volali po góle dve šance. V 15. min sa uvoľnil Galamboš, ale Markovič dostal prihrávku na päty, a tak z tohto mraku nezapršalo. O dve minúty to bol znova Galamboš, ktorý po peknej individuálnej akcii poslal do gólovej situácie Fujeríka, ten však v rozhodujúcej chvíli netrafil puk.

Úvod druhej tretiny vyšiel lepšie hosťujúcim "kamzíkom". V 21. min presne namieril Štals a otvoril skóre - 0:1. V 23. min sa najlepšie zorientoval pred bránkou Popradu Markovič, ale zblízka trafil iba do žŕdky. Hra bola naďalej plná nepresností na oboch stranách. V 32. min Vaic v oslabení minul Čechovu bránku. V 36. min hrali "kosačky" presilovku piatich proti trom, mali však problém aspoň ohroziť gólmana Sidora. Minútu pred druhým klaksónom domáci Brcko opečiatkoval konštrukciu bránky.

Na začiatku tretej tretiny držal domácich v nádeji na dobrý výsledok brankár Čech. Ten sa vyznamenal pri šanciach Štalsa a Hrehorčáka a potom Lapšanskému zázračne zobral gól z hokejky. Veľkú šancu mal v 56. min hosťujúci Paukovček, ktorý sa po chybe domácich objavil sám pred Čechom, ale gól z toho nebol. Záverečná snaha domácich napokon priniesla ovocie. Vyrovnávajúci gól Martinčanov padol 88 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času z hokejky Fujeríka v presilovke a zároveň pri hre bez brankára.

Zápas sa teda dostal do predĺženia, v ktorom gól nepadol, a tak o víťazovi museli rozhodnúť až samostatné nájazdy. Po nich sa radovali hostia.

Daniel Babka (tréner Martina): "Z našej strany to bol upracovaný hokej, a hoci sme si vytvorili dosť šancí, niekoľkokrát sme netrafili prázdnu bránku a nastrelili aj žŕdky. V koncovke sme sa trápili. Inkasovali sme gól po strate puku v obrannom pásme, čo súper potrestal. Napokon sa nám podarilo vyrovnať aj vďaka tomu, že sme v závere zlepšili pohyb a dôraz. Nájazdy sú vždy lotéria, teraz v nich boli úspešnejší hostia."
Milan Jančuška (tréner Popradu): "Do Martina sme prišli s úmyslom zvíťaziť. Mohli sme rozhodnúť už v riadnom hracom čase, ale to by sme museli byť efektívnejší vo finálnej fáze. Vedenie sme si neudržali, ale napokon si odvážame aspoň dva body. Som rád, že o našom víťazstve v samostatných nájazdoch rozhodol práve Hrehorčák, pre ktorého to bol prvý extraligový gól hneď pri debute."