Novinky - 30.11.2013 17:11

Jarda Kasík prestupuje na juh Čiech

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: MN, Foto: RISO

Po prvý raz sa obranca Jaroslav Kasík objavil v popradskom drese ešte v sezóne 2006/07, kedy nastupoval po boku svojho krajana Davida Vrbatu a zotrval v ňom tri roky. Následne si odskočil do Mladej Boleslavi, aby sa pod Tatry znova vrátil v septembri 2010. Po úspešnej sezóne podpísal zmluvu s materských klubom HC Sparta Praha, ale tá jeho služby využívala málo a posielala ho po hosťovaniach do Vítkovíc a Mladej Boleslavi. V Poprade začal v septembri už svoju piatu sezónu. Za kamzíkov nastúpil v aktuálnej sezóne celkovo 29-krát a pripísal si 13 kanadských bodov za rovnaký počet prihrávok. Na trestnej lavici strávil 54 minút. Naposledy dres Popradu obliekol v nedeľu pod Tatrami proti Žiline.

"Potřebovali jsme zkušeného obránce s dobrou rozehrávkou, z možných kandidátů se nám Kasík jeví jako ta správná varianta," povedal pre klubovú internetovú stránku športový riaditeľ klubu Radek Bělohlav. Prvoligový HC Motor prebral hokejové žezlo po klube HC České Budějovice, ktorý sa pre údajné spory súvisiace s čapovaním piva na zimnom štadióne medzi mestskou radnicou a hlavným sponzorom odsťahoval do Hradca Králové.

Jarda Kasík, v Česku stále kmeňový hráč HC Sparty Praha, bude na juhu Čiech na hosťovaní do konca sezóny. Ako informuje stránka jeho nového zamestnávateľa, k tímu Motora se pripojí na pondelňajšom tréningu. Pokiaľ sa funkcionárom podarí vybaviť všetky prestupové formality, mohol by v novom drese nastúpiť už v pondelok na ľade Třebíča.