Novinky - 29.11.2013 23:19

Bod vo Zvolene zachránený v tretej tretine

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HKM Zvolen - HK Poprad 3:2 po sam. nájazdoch (1:0, 0:0, 1:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 7. Juraško (Michal Chovan, J. Hertl), 46. Brabenec (Michal Chovan), rozhodujúci sam. nájazd Brabenec - 47. Matúš Paločko (Mlynarovič, Vaic), 51. Belluš (Kurali, L. Paukovček)
Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner - Rovenský, Šefčík, 1267 divákov

Zvolen: M. Šimko - Juraško, L. Pokovič, J. Hertl, Hraško, Ťavoda, J. Mucha, Platil, Pichnarčík - Škvaridlo, Brabenec, Michal Chovan - Ľ. Zuzin, P. Zuzin, Síkela - Mančák, M. Jurík, Čanky - Puliš, V. Fekiač, Urgas
Poprad: Sidor - D. Brejčák, R. Suchý, Kasík, Makovský, Kurali, Jáchym, Gáborčík - T. Sýkora, Štals, Lapšanský - Matúš Paločko, Mlynarovič, Vaic - Belluš, L. Paukovček, Drábek - Gápa, S. Takáč, Štrauch

Popradčanom chýbal vo Zvolene Kroták, domácim sa do zostavy vrátili traja kľúčoví hráči Juraško, Brabenec a Škvaridlo, čo bolo na ľade cítiť. Už v 3. min zvonila na bránke hostí žŕdka, keď z pravej strany strieľal Puliš. O minútu neskôr netrafil puk pred odkrytou časťou Sidorovej svätyne Škvaridlo. V 7. min najprv Brabenec skóroval vysokou hokejkou, gól teda neplatil, ale v početnej výhode sa napokon presadil Juraško strelou od modrej čiary - 1:0. Odpovedať mohol Belluš zblízka, ale nenadvihol puk.

Hráčom spod Tatier sa ďalšia šanca na vyrovnanie naskytla aj na začiatku druhej tretiny. Dostali sa do prečíslenia troch na jedného, ale koncovka Mlynaroviča bekhendom nebola presná. Belluš sa dostal v 29. min aj do druhej vyloženej príležitosti, z dvoch metrov však pálil do Šimka. Zvolenčania mohli zvýšiť vedenie v polovici zápasu: najprv dobiedzal Michal Chovan v oslabení a neskôr po strele Muchu vypadol puk z lapačky Sidorovi, no neskončil za čiarou. V 38. min sa nepresadil zblízka Mančák.

Na začiatku tretej tretiny opäť zvonila žŕdka na popradskej bránke, tentoraz po strele Hraška. Aktivita domácich slávila úspech až v 46. min. Po peknej kombinačnej akcii prvého útoku sa Chovan neulakomil na strelu a Brabenec nemal problém poslať puk za chrbát Sidora - 2:0. Hostia však zdvihli hlavu. O pol druha minúty znížil v presilovke z dorážky po strele Mlynaroviča zblízka Paukovček a o vyrovnávajúci gól sa postaral v 51. min Belluš, ktorý pred Šimkom zužitkoval prihrávku z rohu klziska. V ďalších minútach si vyložené šance nevypracoval ani jeden z tímov, a tak duel dospel do predĺženia.

Na jeho začiatku mali Podtatranci výhodu presilovky štyroch proti trom, ale nevyužili túto početnú výhodu. Po jej skončení prišli veľké príležitosti majstra: najprv Chovan nenašiel recept na Sidora a po ňom nepretavil do gólu svoje sólo ani Škvaridlo. Rozhodovalo sa v samostatných nájazdoch, v nich boli úspešní až dvaja Zvolenčania, kým na strane hostí iba jeden hokejista. Dva body pre Zvolen zariadil Brabenec.

Jaroslav Török (asistent trénera Zvolena): "Po dvoch domácich prehrách sme sa snažili chlapcov nabudiť, aby pristúpili k tomuto zápasu inak. Sme radi, že sme určité veci v tomto zápase zvládli, ale na druhej strane by sa niektoré náležitosti za stavu 2:0 nemali stávať. Súper sa dostal kontaktným gólom do zápasu, keď využil presilovú hru, my sme trochu znervózneli. Pri druhom inkasovanom góle sme podcenili situáciu, nevyhodili puk z pásma. V predlžení sme sa ubránili presilovke súpera. Sme radi, že pre nás dopadli dobre nájazdy, pretože sme v nich neboli úspešní v ostatných štyroch zápasoch. S dvoma bodmi sme spokojní, ale mohli byť aj tri."
Milan Jančuška (tréner Popradu): "Dve tretiny boli z našej strany chladné, málo sme korčuľovali, prezentovali sme sa slabým pohybom a viazla nám aj kombinácia. Chýbalo mi viac dynamiky a výbušnosti smerom ku bránke, ako aj priamočiarosti. Nakopol nás najmä kontaktný gól v tretej tretine na 1:2. Som spokojný s treťou časťou, že sme aspoň uhájili remízu v riadnom hracom čase a získali bod. V dueloch vonku máme problémy s produktivitou, dávame na ľade súperov málo gólov, a preto iba ťažko môžu prísť víťazstvá.

ZV_PP 26_03
ZV_PP 26_01