Novinky - 26.11.2013 23:27

Sidor si zaslúžil čisté konto

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HK Poprad - HK 36 Skalica 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Góly: 36. Gápa (S. Takáč), 40. Mlynarovič (Kasík), 41. Štals (T. Sýkora, Lapšanský) - 57. Lažo
Vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: M. Novák - Holienka, M. Smrek, 1155 divákov

Poprad: Sidor - D. Brejčák, R. Suchý, Kasík, Makovský, Kurali, Jáchym, Gáborčík, Vojsovič - T. Sýkora, Štals, Lapšanský - Matúš Paločko, Mlynarovič, Vaic - Belluš, L. Paukovček, Drábek - Gápa, S. Takáč, Štrauch
Skalica: Lipovský - L. Kozák, Vyrůbalík, Staňo, Trška, Mikéska, Srnec, Šohajda - M. Kuľha, R. Školiak, Obdržálek - R. Kropáč, Stieler, Lažo - Šátek, B. Mráz, Kutálek - M. Sloboda, B. Jankovič, F. Novák

Popradčania získali výhodu presilovej hry už po necelých dvoch minútach hry, výraznejšiu šancu si však vypracovať nedokázali. Presilovku hrali aj hostia, ale rovnako nepochodili. Najvýraznejšiu možnosť otvoriť skóre zápasu mal v 15. min Lapšanský po úniku z ľavého krídla, Lipovského však neprekonal. Náznak úniku dvoch na jedného na druhej strane zmaril mladík Bruno Mráz zlým načasovaním prihrávky a do šatní sa odchádzalo za bezgólového stavu.

Aj v úvode prostrednej časti hry hrali domáci presilovku. Zahrali ju lepšie ako tú prvú, po Sýkorovej tvrdej strele sa k odrazenému puku dostal osamotený Štals. Ten trafil len do Lipovského betónov. Domáci sa dopúšťali chýb v rozohrávke a hra sa často kúskovala. Vzruch priniesla až šanca Paukovčeka s Bellušom, Lipovský však čaroval. Identickú akciu z prvej tretiny predviedol opäť Lapšanský, skóre sa nemenilo. V 36. min sa dostala k slovu štvrtá formácia "kamzíkov". Na vyrazený puk najlepšie zareagoval mladík Gápa a dostal Poprad do vedenia - 1:0. Hostia mohli vyrovnať strelou Kropáča, no ten v zakončení zlyhal. Pár sekúnd pred koncom druhej tretiny odskočili domáci na rozdiel dvoch gólov, Kasíkovo nahodenie šikovne tečoval Mlynarovič.

Aj návrat z druhej prestávky vyšiel domácim. Skaličania stratili puk na útočnej modrej čiare a na Lipovského sa rútila trojica Popradčanov. Štals zvolil najjednoduchšie riešenie a strelou švihom zvýšil na rozdiel troch gólov. Zaznamenať čestný úspech hostí mohol vzápätí Kropáč, ale v zápase mu zrejme nebolo súdené skórovať. Domáci sa zamerali na bránenie stredného pásma a vychádzalo im to až do 57. min, keď v presilovke trafil po zmätkoch pri vyhadzovaní puku Lažo - 3:1. Dobre rozohraný zápas aj napriek zníženiu Skalice domáci už dotiahli do víťazného konca.

Vladimír Turan (asistent trénera Popradu): "My po smoliarskom zápase v Piešťanoch, kde sme prišli o tri body a dvoch hráčov, sme museli zamiešať zostavou, čo bolo na ľade vidieť. Tri formácie hrali v novom zložení a viazla im kombinácia. V druhej tretine sme sa presadili, rozhodujúci bol gól do šatne. Po treťom našom presnom zásahu bolo rozhodnuté. Škoda inkasovaného gólu, dnes si zaslúžil Sidor čisté konto. Máme tri body a tešíme sa z toho."
Štefan Mega (asistent trénera Skalice): "Do Popradu sme pricestovali s tým, že sa budeme snažiť čo najdlhšie hrať na 0:0. Darilo sa nám to, keď nás podržal brankár Lipovský. Po individuálnej chybe nás domáci prečíslil a dali v druhej tretine úvodný gól. Za rozhodujúci moment považujeme druhý gól približne sekundu a pol pred koncom druhej tretiny. Chceli sme viac otvoriť hru a útočiť, ale hneď v prvom striedaní sme inkasovali tretíkrát a bolo po zápase. V závere sme iba korigovali."