Novinky - 22.11.2013 21:39

Dva body ratoval v závere Lapšanský so Suchým

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv, Foto: RISO

HK Poprad - Dukla Trenčín 5:4 po predĺžení (2:1, 1:2, 1:1 - 1:0)

Góly: 3. Štals (Kasík), 5. Štals (Kasík, R. Suchý), 32. Vaic (A. Kroták), 60. Lapšanský (Mlynarovič), 64. R. Suchý (Kasík) - 16. Čerešňák (Buliš, O. Rusnák), 24. Komínek, 25. M. Toman (Bobček, Troliga), 53. Komínek (E. Bagin, Kútny)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše 5+DKZ Novajovský za faul kolenom, Bobček (obaja Trenčín) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 4:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hodek, Müllner - Bogdaň, Sefčík, 1351 divákov

Poprad: Sidor - D. Brejčák, R. Suchý, Kasík, Makovský, Fabian, Kurali, Gáborčík, Jáchym - T. Sýkora, Štals, Lapšanský - Drábek, Mlynarovič, Vaic - Matúš Paločko, S. Takáč, A. Kroták - Gápa, L. Paukovček, Belluš
Trenčín: A. Nagy - M. Nemčík, Bobček, Novajovský, Čerešňák, M. Habšuda, Ryzák, Vaculín, E. Bagin - Kútny, O. Rusnák, Komínek - M. Toman, Troliga, T. Klíma - Šišovský, F. Nemček, Buliš - P. Stantien, Palák, Šimíček

Trenčín začal v Poprade ako zo zlého sna. Už v 1. min sa nechal po faule kolenom vylúčiť Novajovský do konca zápasu a "kamzíci" získali výhodu päťminútovej presilovky. Aj napriek kostrbatej rozohrávke ju pretavil po nezištnej prihrávke Lapšanského lotyšský legionár Juris Štals do otváracieho gólu. V 5. min už domáci viedli rozdielom dvoch gólov, keď Štalsa z hĺbky pásma vysunul Kasík a ten si v úniku poradil s trenčianskym brankárom Nagyom - 2:0. Na ľade po nevyberaných zákrokoch pribúdala nervozita, najmä domácim puky odskakovali od hokejok. Počas odpykávania si trestu domáceho Belluša trestali z presilovky aj hostia. Šikovným tečom sa prezentoval Čerešňák. V závere tretiny "odmietol" vyrovnanie Ondrej Rusnák, keď prestrelil prázdnu

"Vojaci" z Trenčína pokračovali v druhej časti hry v snahe vyrovnať. Počas vylúčenia Makovského rozhodcovia signalizovali trest pre ďalšieho popradského hráča, keď sa k dorážke dostal Komínek a vyrovnal na 2:2. Následne sa na trestnú lavicu posadil ďalší hráč Popradu a hostia potrestali aj toto vylúčenie. Kombinačnú akciu zakončoval do opustenej brány Toman popod padajúceho obrancu domácich Fabiana. Vyrovnať mohol popradský útočník Drábek, jeho strelu zastavila žŕdka trenčianskej svätyne. Na 3:3 upravil Ľubomír Vaic, ku ktorému sa dostal zablúdený puk.

Tretia tretina sa niesla v znamení udržania výsledku z oboch strán. Samostatný únik predviedol domáci reprezentant Tomáš Sýkora, jeho zakončenie vychytal spoľahlivý A. Nagy. To, že v jednoduchosti je krása, ukázali Trenčania v 53. min. Oblúčikom vyhodený puk z vlastnej tretine prepadol po zrážke Makovského s Kasíkom až k voľnému Komínekovi. Ten si blafákom vychutnal Sidora a priblížil hostí k trom bodom. Minútu pred koncom si domáca lavička vyžiadala oddychový čas a hru bez brankára pretavil na vyrovnanie Lapšanský.

Hosťom vykypel hrniec v predĺžení, v ktorom hrali až dvakrát pre vlastnú nedisciplinovanosť v oslabení. Po bombe Kasíka od modrej dostal puk za bránkovú čiaru cloniaci Radoslav Suchý a zariadil pre Poprad víťazstvo po predĺžení.

Milan Jančuška (tréner Popradu): ,,Mali sme dobrý úvod do zápasu, ale naopak aby sme súpera zlomili, prišlo na nás poľavenie. Z toho vyplynuli fauly, ktoré Trenčín potrestal. Ratovali sme body v hodine dvanástej, robili sme individuálne aj systémové chyby. Som rád, že sme to v závere zvládli. S výkonom niektorých hráčov v zápase spokojný nie som."
Milan Staš (tréner Trenčína): ,,Priebeh stretnutia poznačilo úvodné vylúčenie na 5 minút, kedy nám domáci dokázali streliť dva góly. Nevzdávali sme sa, otočili sme zápas a v tretej tretine sme viedli o gól. Boli sme veľmi blízko víťazstva, domáci potrestali takmer všetky naše vylúčenia. Rozhodli presilové hry. Chlapcom ďakujem za obetavý výkon, dali do toho všetko, čo v nich je."