Novinky - 03.12.2013 00:00

Chorým deťom spríjemnia Vianoce plyšáky z popradského ľadu

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: MN, Foto: MN
V piatok 6. decembra sa na Zimnom štadióne Mesta Poprad už po druhý raz uskutoční v spolupráci HK POPRAD s jeho FANKLUB-om dobročinná akcia „Vyčarujme deťom VIANOČNÝ ÚSMEV“. Fanúšikovia ľadového hokeja tak budú môcť deťom venovať plyšové hračky hodením na ľadovú plochu.

Vianočná charitatívna akcia sa uskutoční počas východoslovenského derby medzi domácim HK Poprad a HC Košice. Zápas sa mal pôvodne hrať u oceliarov, ale došlo k vzájomnej zámene hracích termínov medzi oboma klubmi. Plyšové hračky budú môcť diváci hodiť na ľad bezprostredne po skončení prvej tretiny stretnutia. Kto sa nebude môcť charitatívnej akcie zúčastniť a hodiť na ľad hračky priamo, môže ich doniesť do Central Pub-u v budove NC Výkrik na sídlisku Juh. Vyzbierané hračky sa touto cestou sprostredkovane dostanú na ľadovú plochu popradského zimákau.

Vyzbierané hračky poputujú do rúk chorým deťom, ktoré budú tráviť najkrajšie sviatky roka zatrvorené v nemocničných priestoroch. Minulý rok potešili hračky malých pacientov na Detskom oddelení Nemocnice Poprad a. s. a na rovnakom oddelení kežmarskej nemocnice ako aj na Základnej škole s materskou školou sv. Kríža v Kežmarku. V prípade veľkého množstva vyzbieraných hračiek sú organizátori pripravení obdarovať aj ďalšie organizácie, ktoré by vo svojom zariadení radi privítali plyšové hračky pre potešenie a radosť detí.