Novinky - 15.11.2013 20:51

Gól Martina nás naštartoval k víťazstvu 4:2

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv, Foto: RISO

HK Poprad - MHC Mountfield Martin 4:2 (0:0, 3:2, 1:0)

Góly: 27. Mlynarovič (Vaic, Drábek), 31. Gápa (L. Paukovček, Belluš), 32. A. Kroták (Matúš Paločko, Fabian), 60. T. Sýkora (Lapšanský, Štals) - 26. Themár (Matejka), 38. Galamboš (Markovič, Fujerík)
Vylúčení: 1:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Gavalier, Tornay, 1399 divákov

Poprad: Sidor - D. Brejčák, R. Suchý, Kasík, Makovský, Fabian, Kurali, Gáborčík, Jáchym - T. Sýkora, Štals, Lapšanský - Drábek, Mlynarovič, Vaic - Matúš Paločko, S. Takáč, A. Kroták - Gápa, L. Paukovček, Belluš
Martin: J. Čech - A. Novotný, I. Ďatelinka, Smrek, Brcko, Matejka, Tupý, J. Perniš - Zlocha ml., M. Beran, Fujerík - Markovič, Galamboš, Važan - Themár, Pokrivčák, J. Cíger - Rožník, Dírer, L. Klíma - Šugár

Popradčania síce začali aktívnejšie, no ich snaha vďaka dobre organizovanej obrannej hre Martina často končila už v strednom pásme. Po náznaku šance, v ktorej sa hneď v úvode ocitol popradský Paločko, vzrušenie divákom pripravil až v 15. min Themár, keď šikovnou 'sťahovačkou' spoza bránky takmer nachytal Sidora.

Góly začali padať až v druhej tretine. Najskôr sa v brejku nepresadil Cíger, no hostia zo vzniknutého závaru predsa len vyťažili gól z hokejky Themára. Poprad na odpoveď potreboval len 49 sekúnd, keď Vaic skvelo našiel Mlynaroviča, ten sám pred Čechom zachoval chladnú hlavu a blafákom vyrovnal na 1:1. Popradčanom gól pomohol, začali hrať vo vyššom tempe a hosťom nasadili v krátkom slede ešte dva údery. Najskôr sa pred bránkoviskom dobre zorientoval Gápa, aby na 3:1 v 32. min zvýšil kapitán Kroták. Martinčanom sa podarilo znížiť ešte pred odchodom do kabín, keď ich prvý útok dokonale vyšachoval popradskú obranu.

Tretia tretina sa niesla v znamení martinskej aktivity, no hostia v útočnom ťažení často zabúdali na zadné dvierka a Popradčanom ponúkli nejednu šancu rozhodnúť zápas, no Štals ani Paukovček v sľubných šanciach neskórovali. Martin už gól nestrelil, naopak v závere sa po ukážkovej kombinácii Lapšanského so Sýkorom presadil druhý menovaný a tri body zostali pod Tatrami.

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Čakali sme ťažký zápas. Spočiatku mi chýbalo viac výbušnosti a dynamiky v koncovke. Naštartoval nás úvodný gól súpera, po ktorom sme začali agresívnejšie napádať a vyhrávať osobné súboje. Martin veľmi dobre korčuľoval, jeho hráči boli nepríjemní a tesné víťazstvo si o to viac cením."
Daniel Babka (tréner Martina): "Neodohrali sme zlý zápas. Vstúpili sme doň dobre, viedli sme. Urobili sme chybu pri vyrovnávajúcom góle a zlomový bol vedúci gól Popradu. Odvtedy sme už len doťahovali, mužstvo vydalo množstvo síl na vyrovnanie, ku ktorému sme sa nakoniec nedopracovali."