Novinky - 11.10.2013 21:53

Z horúceho ľadu v Košiciach doviezli kamzíci bod

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: SITA, Foto: RISO

HC Košice - HK Poprad 2:1 po predĺžení (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 6. Sojčík (Bicek, Svatoš), 64. Kolba (L. Nagy) - 59. A. Kroták (Matúš Paločko, S. Takáč)

Vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše L. Nagy (Košiece) 10 min za nešportové správanie, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Bednár, Tornay, 4266 divákov

HC Košice: Hylák - Martin Chovan, Štrbák, Kolba, Macejko, Cebák, Šeda - Spilar, Marek Slovák, R. Jenčík - Svatoš, Češík, L. Nagy - Bicek, Marcinko, Sojčík - Jokeľ, P. Bartoš, R. Konečný

HK Poprad: Sidor - Gáborčík, R. Suchý, Kasík, McNamara, Fabian, M. Kurali, Makovský, Jáchym - P. Gápa, Mlynarovič, A. Lapšanský - Jabrocký, Štals, T. Sýkora - Matúš Paločko, S. Takáč,A. Kroták - Belluš, Paukovček, M. Nagy

Prvá tretina bola v absolútnej réžii Košíc. Po nepremenených príležitostiach Nagya a Jenčíka sa domáci dočkali. V 6. min v presilovke našiel Bicek spoza bránky Sojčíka, a ten po pohotovom zakončení prekonal Sidora - 1:0. Jenčík v 8. min mieril vedľa, rovnako aj osamotený Češík. Spilar sa v 11. min prezentoval peknou individuálnou akciou, ktorej chýbala len presná koncovka. V oslabení to potom skúšal Nagy.

Poprad sa útočne osmelil až po prvej prestávke. Kroták v presilovke otestoval pozornosť brankára Hyláka. Po ňom to od modrej čiary vyskúšal aj Suchý, ale lapačka košického gólmana vyletela včas. V polovici stretnutia sa zaskvel Sidor po zakončení Sojčíka. Pri hre štyroch proti štyrom Češík pálil tvrdo, ale Hylák bol pozorný. Vyrovnanie mal na hokejke Paločko, ale vyloženú šancu nepremenil. v 35. min po Marcinkovom pokuse zostal puk na bránkovej čiare, ale "kamzíci" ho včas upratali. Podobná situácia bola aj na opačnej strane v poslednej minúte druhej tretiny. Popradčania sa v presilovke pokúšali o vyrovnanie. Puk sa síce ocitol za Hylákovým chrbtom, ale obranca Martin Chovan ho poslal do bezpečia.

"Oceliari" mali v tretej tretine niekoľko vyložených príležitostí na strelenie druhého gólu. Nepochodili Svatoš, Nagy, Jenčík, Marcinko a ani Nagy v presilovke v 58. min. "Kamzíci" vyťažili z minima maximum, keď Kroták v 59. min poslal zápas do predlženia. O víťazstve Košíc rozhodol v 64. min. Kolba, ktorý v presilovke prestrelil Sidora.

Pavol Zůbek (asistent trénera HC Košice): "Naše mužstvo malo veľmi dobrý vstup do zápasu. Stretnutie sme mohli rozhodnúť už v prvej tretine. Utvorili sme si množstvo šancí, využili sme iba jednu v presilovej hre. Potom sa hra rozkúskovala, prišli vylúčenia na oboch stranach. V tretej tretine sme nehrali na výsledok, chceli sme rozhodnúť, ale naše šance zostali nevyužité. Potom prišiel trest za to, čo sme v zápase spálili alebo chytil brankár súpera. Nahodený puk nášmu brankárovi vypadol a nasledovalo predĺženie. V závere sa ukázala naša kvalita, keď sme rozhodli, že získame dva body."

Milan Jančuška (tréner HK Poprad): "Vážim si bod z Košíc, lebo tu sa ťažko vyhráva. V prvej tretine sme málo korčuľovali, boli sme zakríknutí, v oslabení sme inkasovali. V druhej tretine sa naša hra zlepšila, či už kombinačne alebo takticky. Mohli sme vyrovnať. Myslím si, že remíza je zaslúžená, rozhodla hra štyroch proti trom. My sme ju v predĺžení nevyužili, Košice áno, a tak vyhrali. Mali sme dobré aj hluché momenty, ale tento výsledok je pre nás povzbudením do ďalších bojov."