Novinky - 04.10.2013 22:07

Tesná prehra vo Zvolene

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: SITA, Foto: RISO

HKM Zvolen - HK Poprad 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Góly: 15. J. Mucha (Juraško, Podkonický), 35. Brabenec (Podkonický, P. Zuzin), 43. Podkonický (Hraško, P. Zuzin) - 13. Kurali (A. Kroták), 55. A. Lapšanský (Mlynarovič)

Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Sčensný, M. Smrek, 1 110 divákov

HKM Zvolen: M. Šimko - L. Pokovič, Juraško, Hraško, Obšut, Ťavoda, J. Mucha - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, Huňady, Michal Chovan - Síkela, M. Jurík, V. Baláž - Ľ. Zuzin, Čanky, Martin Ďaloga

HK Poprad: Sidor - Fabian, Nitriansky, Kasík, McNamara, Kurali, Gáborčík - Jabrocký, Mlynarovič, A. Lapšanský - Drábek, Štals, T. Sýkora - Matúš Paločko, S. Takáč, A. Kroták - M. Nagy, L. Paukovček, P. Gápa

Zvolenčania sa od úvodných minút zahryzli do súpera a viackrát si vytvorili tlak, príležitosť na otvorenie skóre mal v 3. min M. Jurík, ale neuspel pred gólmanom Sidorom. Popradský brankár sa na nedostatok práce sťažovať nemohol, ale v podaní hokejistov Zvolena chýbala nebezpečná strela. V 13. min nepokoril z dvoch metrov Sidora ani Podkonický a prišiel trest. Hostia sa dostali do útočnej tretiny a po Krotákovej prihrávke príklepom prekonal Šimka z ľavej strany Kurali - 0:1. Domáci odpovedali v presilovke, strelou od modrej sa presadil Mucha. V záverečných okamihoch prvej časti dobiedzali Popradčania, ale nerozhodné skóre sa nemenilo.

V druhej tretine v 24. min mohli ísť Podtatranci opäť do vedenia - Paukovček sa dostal do sólového úniku, ale Šimkov betón zamedzil puku do bránky. Majster potom nevyužil presilovku, hoci mal niekoľko príležitostí, naopak po jej skončení už v hre piatich proti piatim pálil z ľavého kruhu do žŕdky hosťujúci M. Nagy. V 31. min nevyužil veľkú šancu voľný T. Sýkora, bekhendom nemieril do odkrytej zvolenskej bránky. Hráči spod Pustého hradu napokon odkliali streleckú nemohúcnosť, po strele Podkonického sa puk dostal k Brabencovi, ktorý si s ním sám pri ľavej žrdi poradil a dostal ho v 35. min za bezmocného Sidora - 2:1.

Aj na začiatku tretej tretiny sa presadila prvá formácia Zvolena, hostí doslova rozobrala v ich obrannom pásme, na konci akcie bol Podkonický, ktorý nemohol neposlať puk z bránkoviska do prázdnej svätyne za ležiacim Sidorom. Popradčania potom výrazne ožili a napokon ťažili z chyby majstra, Brabenec nevyhodil v 55. min puk z tretiny a po asistencii Mlynaroviča sa pri Šimkovi poľahky presadil Lapšanský. V samom závere ešte skúsili "kamzíci" vyrovnať v hre bez brankára, ale k efektívnemu zakončeniu sa nedostali.

Dušan Kapusta (asistent trénera Zvolena): "Bol to pre nás ťažký zápas, pretože tlak na mužstvo je veľmi veľký. Zahrala nám hlavne prvá päťka, čo musím vyzdvihnúť pozitívne, no všetci hráči išli na svoje maximum. Hráči dokázali, že keď sú pod tlakom, dokážu zahrať. Poprad nehral zle, hoci hosťujúci hráči možno nesplnili ciele, ktoré od nich tréneri očakávali. Bol to dobrý zápas na našu extraligu. Sme radi, že sme vyhrali, ale musíme na sebe ďalej pracovať, premieňať šance a zápasy zvládať jednoduchšie - vyhrávať ich o dva až tri góly."

Vladimír Turan (asistent trénera HK Poprad): "Z našej strany to bol rozpačitý výkon. Po štyroch víťazstvách nám zápas vo Zvolene nevyšiel. Prvá tretina bola z našej strany nemastná-neslaná. Hoci sme viedli 1:0 nedokázali sme udržať hru a puk na hokejkách v útočnom pásme a tým sme domácim dovolili držať tempo v hre. V druhej časti sme mali dve čisté šance, ale nevyužili sme ich, čo podľa mňa rozhodlo o výsledku, hlavne keď idete dvakrát sami na brankára a nedáte gól. Navyše sme inkasovali a prehrávali. Až tretie dejstvo bolo podľa našich predstáv, no už bolo neskoro. Domácim sme prakticky našou hrou darovali víťazstvo."