Novinky - 28.09.2013 09:13

Vojaci z Trenčína pod Tatrami veľa vody nenamútili

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: SITA, Foto: RISO

HK Poprad - Dukla Trenčín 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Góly: 23. Matúš Paločko (S. Takáč, Kroták), 31. T. Sýkora (Jabrocký, McNamara), 35. P. Gápa (M. Nagy, L. Paukovček), 52. Kroták - 56. T. Klíma (F. Nemček, M. Kalus)

Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Novák - Rovenský, Smrek, 1 034 divákov

HK Poprad: Sidor - Gáborčík, R. Suchý, Kasík, McNamara, Fabian, Kurali, Nitriansky - A. Lapšanský, Mlynarovič, Belluš - Drábek, Jabrocký, T. Sýkora - Matúš Paločko, S. Takáč, A. Kroták - M. Nagy, L. Paukovček, P. Gápa

Dukla Trenčín: J. Lašák - R. Lintner, Novajovský, Pozník, E. Bagin, Čerešňák, M. Nemčík, Habšuda, Ryzák - Komínek, O. Rusnák, Róbert Petrovický - L. Klíma, T. Klíma, Palák - T. Lipták, Broska, M. Kalus - Vaculin, F. Nemček, Bustin

Ako dopredu avizovali obaja tréneri, vzájomný duel brali veľmi prestížne a nebrali nič iné ako víťazstvo. Tomu sa podriadila i hra a diváci v prvej tretine sledovali taktické šachy. Keďže najväčšiu príležitosť Popradu spálil necelé dve minúty pred prestávkou pred Lašákom úplne osamotený T. Sýkora, úvodné dejstvo sa skončilo zmierlivo.

Na začiatku druhej tretiny hrali "kamzíci" presilovku a gól visel na vlásku. Puk za bránkovú čiaru dostal v 23. minúte Paločko, keď prehodil ležiaceho Lašáka. Druhý gól v trenčianskej sieti bol na spadnutie, puk niekoľkokrát poskakoval pred prázdnou bránkou, no "vojaci" ho vždy upratali do bezpečia. Zaslúžený druhý gól Popradu pridal v 31. minúte T. Sýkora, keď strelou švihom k žrdi prekonal bezmocného Lašáka. Gól do šatne mohol dať ešte Lapšanský aj T. Sýkora, ich strely zastavila žrď.

V záverečnej tretine sa z pochopiteľných príčin viac dopredu tlačila Dukla, no domáci ju k ničomu nepustili. Poprad dobre bránil a hrozil z protiútokov. Kroták vo vlastnom oslabení ešte neuspel, ale v 52. minúte sa už nemýlil - 4:0. Čestný úspech hostí zaznamenal v 56. minúte T. Klíma a pokazil Sidorovi čisté konto.

Vladimír Turan (asistent trénera Popradu): "Po štvrtkovom zápase sme chceli víťazstvo potvrdiť aj v piatok. Výhra sa nerodila ľahko, najmä v prvej tretine to bol hokej hore-dole. O všetkom rozhodla druhá tretina, keď sme Trenčín prestrieľali a vyjadrili prevahu gólovo. V tretej tretine nám išlo o udržanie výsledku a náskoku. Zmeny v zostave sa prejavili pozitívne, hokej sa divákom páčil a ocenili to potleskom."

Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Do Popradu sme prišli s taktikou pozorne brániť stredné pásmo a vyrážať do rýchlych protiútokov, čo sa nám darilo len v prvej tretine. V druhej sme inkasovali gól a naša hra sa na záver rozsypala ako domček z kariet. Nedodržiavali sme pokyny, na ktorých sme sa dohodli. Súper nás za individuálne chyby nekompromisne trestal. V tretej tretine sme sa snažili s výsledkom niečo urobiť, boli sme veľmi neproduktívni v zakončení i v utváraní šancí."