Novinky - 10.03.2013 21:53

Zápas ako remeň priniesol prvé víťazstvo Popradu v sérii

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: MN/SITA, Foto: RISO

HK Poprad - HC Košice 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) - stav série: 1:2

Góly: 6. Hvila (Balán), 24. Smotrila (Štals), 41. Vandas (Balán), 59. Hvila (Vandas, Balán) - 6. Marcel Haščák (Deyl, Marek Slovák), 47. Pašek (R. Jenčík, Marcel Haščák)

Vylúčení: 7:8 na 2 min, navyše: Fabian (Poprad) 5+DKZ za hrubosť a Martin Chovan (Košice) 5+DKZ za hrubosť a 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: D. Konc, Jonák - Smrek, Gajan, Diváci: 3926.

HK Poprad: Sidor - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, D. Brejčák, D. Devečka, Fabian, Kurali, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - D. Buc, Klouda, Jabrocký - Smotrila, Štals, Ľ. Vaic - Matúš Paločko, P. Stanfield, S. Takáč

HC Košice: Hylák - Cebák, Deyl, Kolba, Macejko, Michal Novák, Šeda, Martin Chovan, M. Takáč - Marcel Haščák, Pašek, R. Jenčík - Š. Novotný, Marek Slovák, Jokeľ - Matis, T. Marcinko, P. Hričina - O. Gmitter, Matúš Chovan, Mlynarovič

Od úvodu sa pod Tatrami hral výborný hokej. Pred zaplneným hľadiskom sa tempo snažili diktovať domáci. Najskôr sa pred bránku tlačil D. Brejčák, od modrej skúšal šťastie Kovačevič, no pozorný Hylák kryl prvé popradské pokusy. K slovu sa dostali aj hostia, ktorým k otváraciemu gólu významnou mierou pomohol gólman Sidor, keď si neustrážil odraz puku a Haščák vo vlastnom oslabení bez problémov skóroval do prázdnej bránky. Početná výhoda domácich však pokračovala, k puku sa dostal Hvila a bekhendovou strelou vyrovnal na 1:1.

Košice sa snažili v druhom dejstve zrýchliť hru, no ich črtajúci sa nápor zastavil v 24. min Smotrila, ktorý dotlačil do siete Štalsovu strelu. Popradčanom narástli krídla, bol ich plný ľad a vo vzduchu visel tretí gól. Na opačnej strane Sidor najskôr lapačkou zlikvidoval Haščákovu ranu, následne domáci odolali aj 90-sekundovej presilovke "oceliarov" 5 proti 3, keď najväčšiu šancu Cebáka zmaril rýchlo sa presúvajúci Sidor. Do kabín sa išlo za stavu 2:1 pre Poprad.

Domácim vyšiel vstup do tretej časti, Balán džentlmensky prenechal puk Vandasovi a popradský kanonier blafákom okabátil Hyláka - 3:1. Poprad mohol zvýšiť v presilovke, Suchého strela si však nenašla cestu do siete. Odpovedali "oceliari", Jenčík v situácii dvoch proti dvom nabil Pašekovi a jeho prudká strela prešla Sidorovi pomedzi betóny - 3:2. Košice boli späť v hre a Marek Slovák mohol po kikse domácej obrany dokonca vyrovnať. Útočná snaha Košičanov ku vyrovnaniu neviedla a domáci trestali Hvilom, ten necelé dve minúty pred koncom spečatil na 4:2. Košice v závere nezvládli svoju prehru a diváci boli svedkami viacerých pästných výmen.

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Chcel by som sa poďakovať našim fantastickým divákom. Chlapci sa im odvďačili vynikajúcim výkonom. Z ich hry bola cítiť veľká bojovnosť a ináč sa to ani nemohlo skončiť. Okrem prvého inkasovaného gólu nám zápas vyšiel. Už teraz však myslíme na štvrté stretnutie v sérii."

Milan Staš (tréner Košíc): "Začalo sa z oboch strán opatrne. Po kurióznom góle sa nám podarilo dostať do vedenia. V tretej tretine sme dokázali streliť aj kontaktný gól, no nevychádzali nám presilovky. Nemali sme ani potrebné šťastie. Zápas rozhodla naša nevyužitá presilová hra 5 proti 3, keď sme pomaly ani nedokázali ohroziť bránku domácich."