Novinky - 05.03.2013 21:45

Play-off klope na dvere. Poprad sa dvakrát predstaví v Košiciach

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Marek Nemec, Foto: FiLi

HC Košice - HK Poprad, streda 6. marca o 18.00, Steel Aréna, 1. zápas štvrťfinále play-off

Textový online prenos zo zápasu môžete sledovať tu: http://www.onlajny.eu/match/index/id/58305

HC Košice - HK Poprad, štvrtok 7. marca o 18.00, Steel Aréna, 2. zápas štvrťfinále play-off

Textový online prenos zo zápasu môžete sledovať tu: http://www.onlajny.eu/match/index/id/58309

Východoslovenské derby, tak ako vždy prinesie viacero zaujímavostí. Na oboch stranách hrajú viacerí hráči, ktorí obliekali popradský aj košický dres. Aktuálne za kamzíkov nastupujú Košičania Štefan Fabian a Marcel Šterbák. Košický dres v minulosti obliekali aj popradskí útočníci Dávid Buc, Ľubomír Vaic a Lukáš Hvila, v metropole východu začal túto sezónu aj obranca Daniel Brejčák. Z popradskej kabíny sa slovenský titul podarilo získať Marcelovi Šterbákovi (2x HC Košice) a Dušanovi Devečkovi (2x HC Slovan Bratislava) a Dávid Buc (HC Slovan Bratislava). Naviac na strane Popradu sa nachádza viacero hráčov, ktorí majú skúsenosti z finálových bojov zo sezóny 2010/11 práve proti Košiciam.

Kapitán HK Poprad Ľubomír Vaic navyše v stredu 6. marca oslavuje svoje 36. narodeniny, k čomu mu srdečne blahoželáme a veríme, že spoločne so spoluhráčmi dostane darček v podobe víťazstva na košickom ľade. 

Aj na košickej strane bude o postup do semifinále bojovať viacero Popradčanov. Vo vykryštalizovanom kádri Milana Staša to sú Patrik Svitana, Marcel Haščák a Marek Kolba. Vicemajster z Košíc poškuľuje aj po omladení súpisky na najvyššie méty.

Vaic: Začínať vonku je miernou výhodou

Ľubomír Vaic začínal túto sezónu v rodnej Spišskej Novej Vsi, odkiaľ sa presunul do neďalekého Popradu, aby prvú ligu vymenil za extraligu.

Po rozhodnutí trénera Milana Jančušku sa neskôr stal i novým kapitánom popradského mužstva, keď nahradil Petra Kloudu.

Teraz povedie kamzíkov s „céčkom“ na hrudi vo štvrťfinále play-off proti Košiciam, kde v dávnej minulosti taktiež pôsobil.

„V prvom rade sme radi, že na záver sezóny sa nám podarilo dostať na stabilnejšiu úroveň. Dovtedy sme stále dookola striedali víťazstvá s prehrami. Teraz sme šesť zápasov po sebe vyhrali, čo pevne verím, že sa premietne aj do prvého súboja play-off. Teraz už ide o všetko. Košice budú určite nepríjemným súperom. Verím, že sa dokážeme vyrovnať s ich veľkým klziskom a že aspoň jeden zápas im tam ukradneme,“ rozhovoril sa kapitán Popradu Ľubomír Vaic.


Čítajte viac:
http://poprad.korzar.sme.sk/c/6723259/vaic-zacinat-vonku-je-miernou-vyhodou.html#ixzz2MjfLadwH