Novinky - 05.03.2013 09:06

Štvrťfinálová hokejová bitka o východ sa začína už zajtra

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: RISO/Korzár, Foto: RISO

Tabuľkové postavenie (druhý celok po základnej časti nastúpi proti siedmemu) favorizuje oceliarov. Tí v tomto ročníku vyhrali päť zo šiestich vzájomných duelov, ale ako sa vraví, derby v konečnom dôsledku nemá jasného favorita. Každopádne vo viacerých prípadoch bude to aj duel proti svojim bývalým. Trebárs popradský odchovanec útočník Marcel Haščák nastúpi proti svojim rodákom, na druhej strane obranca kamzíkov Marcel Šterbák bude hrať proti klubu, v ktorom vyrastal a v minulosti oslavoval majstrovské tituly.

Marcel Šterbák: Otec asi bude fandiť Košiciam

Marcel Šterbák je štvrtým najproduktívnejším obrancom Popradu po základnej časti súťaže. V 56 zápasoch zaznamenal 16 kanadských bodov za 6 gólov a 10 asistencií.

Syn trénera Jána Šterbáka začínal s hokejom ako štvorročný v Košiciach. V rodných Košiciach získal dva majstrovské tituly. Trofej dvíhal nad hlavu v sezóne 2008/2009 i 2010/2011. V roku 2011 sa Košičania stretli vo finálovom súboji práve s Popradom. Od uplynulej sezóny je už Šterbák hráčom HK Poprad. Teraz si premiérovo v popradskom drese zahrá play-off proti „svojim“ Košiciam.

Vo štvrťfinále play-off vás čakajú Košice. Čo hovoríte na tohto súpera?

„Myslím si, že je to veľmi atraktívny súper. Určite to bude napínavá séria, bude to východniarske derby. Aj diváci sa určite majú na čo tešiť. Očakávame parádny hokej.“

Čítajte viac: http://kosice.korzar.sme.sk/c/6722324/stvrtfinalova-hokejova-bitka-o-vychod-sa-zacina-uz-zajtra.html#ixzz2MeOoPpUB