Novinky - 03.03.2013 19:49

Juniori Popradu majú za sebou úspešný víkend

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: webhokej24.sk, Foto: MN

HK ŠKP Poprad - HKM Zvolen 5:2 (1:0, 3:1, 1:1) 

Góly a asistencie: 1:0 Gríger (Kramár) pres/1, 2:0 Jenčo (Pitka, Kramár), 3:0 Gápa (Hrehorčák, Gríger) pres/1, 3:1 Jaroš (Tomčák), 4:1 Dinda (Gápa) pres/1, 4:2 Mančák (Mendel, Renčok), 5:2 Paločko (Tomečko, Pitka)

Rozhodcovia: Gašparík - Vyšný, Bednár. Vylúčení: 8/7. Využitie: 3/0. Oslabenia: 0/0. Diváci: 110.

HK Poprad: Sedlačko - Turan, Šterbák, Kramár, Gaborčík, Pitka, Lukáč, Dinda - Paločko, Gríger, Korvín, Gápa, Tomečko, Nemec, Schmidt, Jenčo, Ženčuch, Hrehorčák, Toma. Tréner Rudolf Skokan a Habart Wittlinger

HKM Zvolen: Petrík - Tóth, Matúška, Pohanka, Gábor, Fekiač, Šilović, Nociar - Mančák, Parobok, Jaroš, Klonga, Urgas, Žilka, Tomčák, Fekiač, Renčok, Záhorský, Mendel

Harry Wittlinger, HK Poprad: Boli sme si vedomí toho, že doma musíme vyhrať a tak sme tomu všetko podriadili. Posilnili sme sa aj s chlapcami z dorastu. Všetko nám našťastie vyšlo, musíme chlapcom poďakovať a dúfame, že to zajtra zopakujú.

Eduard Giblák, HKM Zvolen: Bolo to vyrovnané stretnutie, v ktorom rozhodlo lepšie využitie presilových hier zo strany Popradu, ktorý využil tri presilovky a strelil v nich rozhodujúce góly. My sme nevyužili ani jednu. Prvý gól sme obdržali v presilovej hre päť na troch. Na začiatku druhej tretiny sme spravili v obrane hrubú chybu a prehrávali sme po nej 0:2 a potom Popradčania využili ďalšie presilové hry. Záverečný gól sme dostali pri power play. Dnes nemôžem mojich chlapcov negatívne hodnotiť. Mužstvo podalo veľmi zodpovedný a obetavý výkon, ale my nemáme pätku vedenú Grígerom, ktorá rozhodla o všetkom.  Musíme stále bojovať a uvidíme, čo to prinesie.

HK ŠKP Poprad - MMHK Nitra 6:3 (0:2, 3:1, 3:0) 

Góly a asistencie: 0:1 Bachratý (Tábi, Kuzma) pres/1, 0:2 Tábi (Kuzma) oslab/1, 0:3 D.König (Bachratý, Kohút), 1:3 Hrehorčák (Kramár, Gápa) pres/1, 2:3 Gríger oslab/1, 3:3 Jenčo (Gaborčík, Tomečko), 4:3 Gaborčík (Jenčo, Tomečko), 5:3 Gápa (Gríger, Dinda), 6:3 Tomečko (Kramár, Gaborčík) 

Rozhodcovia: Snášel - Gavalier, Tornay. Vylúčení: 7/8. Využitie: 1/1. Oslabenia: 1/1. Diváci: 100.

HK Poprad: Sedlačko - Turan, Šterbák, Kramár, Gaborčík, Pitka, Lukáč, Dinda - Paločko, Gríger, Korvín, Gápa, Tomečko, Nemec, Schmidt, Jenčo, Ženčuch, Hrehorčák, Toma. Tréner: Rudolf Skokan a Habart Wittlinger.

MMHK Nitra: Pupík - Bábik, Kuzma, Chudý, Garay, Ozimák, Konc, Šinkovič, Kohút - Domaev, Kovačič, Ölvecký, Matejov, Šešlija, Hrbáčik, Tábi, G.Biró, D.König, Bachratý, Klenko

Harry Wittlinger, HK Poprad: Po včerajšom dobrom výkone a po tom, ako sme sa dozvedeli, ako hrala Nitra v Martine, sme si mysleli, že to dnes pôjde samo. Aj keď sme chlapcom prízvukovali, že aj toto  bude ťažký zápas, nevyvíjal sa zápas pre nás. Hneď na začiatku sme mali dve veľké šance, ktoré sme nepremenili a súper zrazu z ničoho vyhrával 2:0. My sme sa trošku v prvej tretine roztriasli, potom sme to museli dať po tejto tretine všetko v kabíne dokopy, aby si chlapci uvedomili, že treba začať hrať. Zvýšeným úsilím v druhej a tretej tretine sa nám podarilo chvalabohu tento zápas zvrátiť a doviesť do víťazného konca. S týmto víkendom tak môžeme byť spokojní.