Novinky - 20.09.2011 20:00

Žilinských vlkov sme prevalcovali

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

MsHK DOXXbet Žilina - HK ŠKP Poprad 0:5 (0:4, 0:1, 0:0)

V stretnutí tabuľkových súperov začali trocha lepšie Žilinčania, ale strelecké príležitosti Siváka a najmä Hreusa v 6. min zostali nevyužité. V 7. min vylúčili domáceho obrancu Houdeka a Kuľha od modrej prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a poslal hostí do vedenia. Kamzíkom sa podarilo v priebehu 132 sekúnd zvýšiť svoj náskok na 3:0, keď druhý gól pridal kapitán Kroták a tretí Balán. Po jeho góle domácu bránku opustil Murín a vystriedal ho Marek Laco. Hostia v prvej tretine ešte prikrášlili výsledok, keď štvrtý gól pridal Kuľha. Ten bol produktívny aj v druhej časti hry, keď v 27. min po nezištnej prihrávke Krotáka vo vlastnom oslabení zvýšil na 5:0 a skompletizoval hetrik.

Kým prvá tretina bola o góloch, druhá bola o vylúčeniach a v tomto kurze pokračovala aj posledná časť tohto súboja. Ani jeden z tímov nedokázal početnú prevahu využiť. Bližšie ku gólu mali Popradčania, ale strela Krotáka v 48. min skončila na ľavej žŕdke a v 56. min sa nepresadil ani Vaic.

Góly: 9. Kuľha (A. Novotný, Vandas), 10. A. Kroták (Vaic, Velebný), 11. Balán (D. Brejčák, Vandas), 16. Kuľha (A. Novotný, Balán), 27. Kuľha (A. Kroták, D. Brejčák). Vylúčení: 9:9 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:1, rozhodovali: M. Gašparík – Rovenský, V. Snášel, 806 divákov.

MsHK Doxxbet: Murín (11. M. Laco) - D. Devečka, Kudělka, Houdek, Ďurkech, Krčula, Dlouhý - Richard Huna, Róbert Huna, Stupka - Sivák, Troliga, Smotrila - Drábek, Hreus, T. Sýkora - Kubiš, Linet, M. Drevenák.
HK ŠKP: Melicherčík - A. Novotný, D. Brejčak, Fabian, Velebný, Malina, Helström, Kramár - Vandas, Balán, Kuľha - A. Kroták, Hult, Vaic - Rapáč, S. Takáč, Gellerstedt - Paločko, Achmetov.

HLASY TRÉNEROV


Július Pénzeš (tréner Žiliny): "V prvej tretine to bol z našej strany zlý výkon, trápili sme sa najmä v koncovke. Po prvom góle sme podľahli určitej panike a dostali sme ďalšie dva góly. Tím si po inkasovaných góloch neverí, musíme na tom popracovať. Chceli by sme to zlomiť už v najbližšom zápase proti
Ján Jaško (tréner Popradu): "Bol to pre nás dôležitý, možno kľúčový zápas po dvoch prehrách so Slovanom a Skalicou. Chceli sme sa viac zamerať na defenzívu a dnes nám to vyšlo na jednotku. Okrem defenzívy sme sa presadili aj v útoku, dali sme góly v presilovkách i oslabení. Tím podal výborný výkon, chcem poďakovať aj brankárovi Melicherčíkovi."