Novinky - 29.09.2023 19:59

HK Nitra - HC Slovan Bratislava 1:4 v 5. kole

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: jojsport / tasr

Aj tento duel 5. kola hokejovej Tipos extraligy ste sledovali naživo na svojej televízii prostredníctvom aplikácie JOJPLAY. 

Hokejisti HC Slovan Bratislava zaznamenali druhú výhru v novom ročníku Tipos extraligy. V piatkovom stretnutí 5. kola zvíťazili na ľade HK Nitra 4:1. "Corgoni" si pripísali štvrtú prehru a v tabuľke spadli na posledné miesto, Slovan je so šiestimi bodmi na 9. priečke. Vydarenú premiéru zažil nový tréner "belasých" Vladimír Růžička.
        Nitrania vstúpili do zápasu aktívne a počas prvej polovice boli lepší. Domáci sa ujali vedenia 50 sekúnd pred koncom prvého dejstva, keď využil presilovú hru o dvoch hráčov Brent Gates. Nitra však doplatila na slabú efektivitu pri zakončení, keď v priebehu prostrednej časti spálila niekoľko veľmi dobrých príležitostí. "Corgoňov" navyše viditeľne zlomil inkasovaný gól na 1:1, o ktorý sa postaral v závere druhej tretiny Zachary O´Brien. Ten Nitru poznačil v záverečnom dejstve, v ktorom domáci inkasovali ešte trikrát a na dne tabuľky vystriedali Humenné.

        Tipos extraliga - 5. kolo:
        HK Nitra - HC Slovan Bratislava 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
        Góly: 20. Gates (Buček, Bubela) - 39. O´Brien, 43. Minárik (Maier), 53. Findlay, 60. Takáč (Sersen). Rozhodovali: Novák, Jobbágy - Ordzovenský, Frimmel, vylúčení: 4:10 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3147 divákov.
        Nitra: Kašík – Kubeš, Mezei, Green, Gajdoš, Vitaloš, Bača, Valent, Fatul – Lacka, Bubela, Buček – Bajkov, Gates, Griffin – Hrnka, Slovák, Bajtek – Bartakovics, Pobežal, Okoličány
        Slovan: Coreau – Scheid, Sersen, Romančík, Beňo, Gachulinec, Golian, Maier - O´Brien, Minárik, Brown – Takáč, Findlay, Pecararo – Fominych, Masnica, Lukošík – Výhonský, Petráš, Török