Novinky - 09.07.2021 15:58

Bývalá opora Nitry sa sťahuje z Fínska do Česka

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita

V sezóne 2017/18 bol druhým najproduktívnejším hokejistom slovenskej extraligy, zahral si na olympijských hrách v Pchjongčangu a následne sa presťahoval do Fínska. Tam tri roky pôsobil v radoch Kärpätu Oulu a teraz sa sťahuje do Komety Brno. Michal Krištof rozširuje početné zastúpenie našich hráčov v najvyššej českej súťaži, pričom samotné brnenské farby bude hájiť päť Slovákov.

Naša stopa v radoch Komety je pritom ešte výrazne väčšia, no pre Krištofa to bude premiéra v Česku. Nitriansky odchovanec už na juniorskej úrovni okúsil fínsky hokej, následne dve sezóny ťahal nitriansky A-tím a potom sa do krajiny tisícich jazier opäť vrátil. V ročníku 2021/22 budú jeho spoluhráčmi Marcel Haščák či Marek Ďaloga a sám svoje rozhodnutie opisuje ako potrebu zmeny.

"Požiadal som svojho agenta, aby zistil situáciu, ktoré kluby by mali o mňa záujem. Ozvala sa Kometa a myslím si, že to bol najlepší výber. Teším sa na super zázemie aj na fanúšikov," cituje slová 27-ročného centra agentúra SITA. Pozornosť mu bude venovaná o to väčšia, že v súčasnosti je už etablovanou súčasťou slovenského národného tímu a hral na MS 2018, 2019 aj 2021.