Program
Futbal - 25.07.2023 12:03

Futbalistka Lehmannová sa nevie zbaviť sexistickej nálepky

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Instagram

Švajčiarska futbalistka Alisha Lehmannová má na sociálnych sieťach bez mála 14 miliónov obdivovateľov, no len časť z nich niekedy videla jej zápas. Blondína s výzorom modelky má vlastnú spoplatnenú fanúšikovskú webstránku s exkluzívnym obsahom, personalizovaný merch a aj prostredníctvom verejne dostupných platforiem občas dokáže rozpáliť svoju fanúšikovskú základňu. V spodnej bielizni sa však z času na čas odfotia aj elitní futbalisti ako Cristiano Ronaldo a jeho kvality na ihrisku pre to nik nespochybňuje. Lehmannová, podobne ako väčšina ženskej špičky, aktuálne zarezáva na svetovom šampionáte, no nálepku "sexbomby" zo seba nevie striasť.

V piatok pomohla ku víťazstvu svojho družstva nad Filipínami 2:0 a vďaka tomu sa Švajčiarsko usadilo na čele A-skupiny, kde sa nachádza aj Nový Zéland a Nórsko. Na novozélandských tribúnach sa objavil odkaz, žiadajúci jej dres. "Som sklamaná. Každý deň tvrdo trénujem a nakoniec sa väčšina ľudí pozerá len na to, ako vyzerám a nie ako hrám futbal," povedala britskému The Times ešte pred Majstrovstvami sveta. "Vždy hovorím, aby sa ľudia pozreli na moje zápasy. Keď to urobia sú prekvapení. Chcem tým dokázať, že futbal je pre každého," dodala. Jej Instagram rozhodne nie je o polonahých záberoch, ale prevládajú tie zo zápasov a tréningov.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alisha Lehmann (@alishalehmann7)

S podobným problémom sa pasovala aj Ana Maria Markovićová z Chorvátska. Jej tím sa na prebiehajúci šampionát nedostal, keďže zaostal za Talianskom a Švajčiarskom. Aj ona je však v internetovom prostredí veľmi populárna a dostala nálepku "najsexi futbalistky sveta". "Samozrejme, že sa mi páčili články, v ktorých o mne písali, že som najkrajšia futbalistka na svete, pretože som bola rada, že si môžem o sebe prečítať, že som krásna. Keď ma však nazvali najsexi futbalistkou, už sa mi to nepáčilo. Zrazu mi začali vypisovať rôzni ľudia vydávajúci sa za manažérov, no ja presne viem, čo odo mňa chceli. Nikdy ma nevideli hrať a len hľadeli na môj zovňajšok," pokúsila sa nedávno vysvetliť novinárom rozdiel medzi komplimentom a sexizmom.

História si pamätá aj športovkyne, ktoré s pozornosťou neukojených mužov naložili inak. MMA bojovníčka Paige VanZantová reagovala na časté žiadosti o nahé fotografie založením spoplatneného webu so súkromným pikantným obsahom. Na svet OnlyFans sa nechala nahovoriť aj boxerka Ebanie Bridgesová a filmy pre dospelých sa stali živobytím po konci kariéry pretekárky Renee Gracieovej. O čosi menej horúcu cestu modelingu zvolila bývalá tenistka Anna Kournikovová, oštepárka Leryn Francová alebo golfistka Paige Spiranacová. Tá pravidelne plní bulvár odvážnymi outfitmi  s extrémne krátkou sukňou alebo naprataným dekoltom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora