Novinky - 05.09.2011 14:59

Lukáš Klíma do Nitry, Spilar pod Zoborom skončil

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita
Klub slovenskej hokejovej Tipsport extraligy HK Nitra od novej sezóny už nepočíta s útočníkom Gabrielom Spilarom, ktorý v minulom ročníku od začiatku februára laboroval so zranením. Za HK Poprad, kam ku koncu prestupového obdobia z Nitry odišiel, napokon neodohral žiadny zápas. A hoci teraz sa znova zapojil do prípravy s Nitrou, nakoniec hráčom tohto tímu nebude. Nitra naopak do svojho kádra získala bývalého hráča Dukly Trenčín a Karlových Varov - 21-ročného Lukáša Klímu. Ten odohrá svoj prvý zápas v drese Nitry práve proti materskej Dukle Trenčín už v utorok 30. augusta.

"S Gabom Spilarom sme sa nedokázali dohodnúť na podmienkach jeho ďalšieho kontraktu, preto prišlo k rozhodnutiu trénerov i nás, že naším hráčom v budúcej sezóne nebude. Naopak, novým mužom nášho tímu je bývalý útočník Karlových Varov Lukáš Klíma, ktorý je odchovancom Dukly Trenčín. Ide o nádejného mladého hráča, ktorý zatiaľ prišiel na krátku skúšku, ale pravdepodobne sa dohodneme aj na zmluve. Ďalšie zmeny v tíme nateraz nevylučujem, počkajme si, čo prinesú najbližšie dni," povedal pre klubovú stránku k zmenám v tíme predseda predstavenstva HK Nitra Marián Šmidák.

Dvadsaťjedenročný Lukáš Klíma odišiel do Karlových Varov po začiatku uplynulej sezóny po tom, ako so svojím bratom Tomášom neprijali ponuku na dlhodobý kontrakt s Trenčínom. Ľavý krídelník Lukáš sa však na rozdiel od brata v drese Energie nepresadil, odohral len 6 zápasov bez bodového zisku a poslali ho na hosťovanie do prvoligovej Kadane. Tridsaťročný košický rodák Spilar si okrem košického na Slovensku obliekol aj dresy Zvolena, Slovana Bratislava, Žiliny a Nitry. V zahraničí si zahral v Česku za Spartu Praha a Zlín, po jednej sezóne strávil v KHL v Baryse Astana a vo fínskom Espoo. V uplynulej sezóne do svojho zranenia odohral za Nitru 48 zápasov a nazbieral v nich 44 bodov (13+31).