Novinky - 17.06.2021 10:01

Aj rozhodca radil jeho podpísanie. Dukla získala britskú oporu

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita

Rady hokejovej Dukly Trenčín doplní veľmi zaujímavá akvizícia po stránke športovej aj marketingovej. Pod Čákov hrad totiž putuje 30-ročný brankár Ben Bowns, ktorý na dvoch šampionátoch po sebe zažiaril v bránke Veľkej Británie a jeho veľký prienik do európskeho hokeja bol pôvodne naplánovaný už na minulý rok. To ho zarazilo zranenie a z rakúskeho Grazu sa vrátil do britského Nottinghamu. V sezóne 2021/22 však okúsi slovenskú ligu.

Žlto-červení na klubovom webe píšu, že kontakt s Bownsom bol dlhodobý a od začiatku sa možnosť jeho zrealizovania javila ako veľmi pravdepodobná. Na ostatných majstrovstvách sveta vytasil v súčte 201 úspešných zákrokov, z toho 41 v zápase proti Slovensku. "Dajte tomu chlapovi kontrakt, okamžite!" žartoval počas duelu kanadský hlavný rozhodca. Položartom sa už vtedy spomínalo, že by sa v Tipos extralige nemusel stratiť. Teraz prichádza možnosť potvrdiť to.


Bowns na MS 2019 v Košiciach ustanovil rekord 65 zákrokmi v zápase proti USA

S výnimkou trinástich štartov v spomenutej nadnárodnej IHL, rodák z Rotherhamu doteraz chytal výlučne vo Veľkej Británii, a to za Sheffield, Hull, Nottingham a Cardiff. Vo farbách posledného spomenutého vychytal dva majstrovské tituly. V našej lige doplní bohaté rady zahraničných brankárov. Počas minulej sezóny si súťažný štart pripísalo celkom devätnásť cudzincov z ôsmich rôznych krajín. Anglicko doteraz zastúpené nebolo.