Novinky - 27.12.2020 12:03

V životopise má dva tituly v KHL či semifinále MS. Teraz posilní Trenčín

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

V priebehu niekoľkých dní stihli slovenské hokejové kluby oznámiť príchody veľmi zaujímavých akvizícií, na ktoré budú priaznivci veľmi zvedaví, hoci zatiaľ len prostredníctvom obrazoviek a monitorov. Bratislava Capitals zlanárila brankára Jareda Coreaua s 21 štartami za Detroit Red Wings a po nej Nové Zámky získali kanadského beka Brandta Clarka, ktorý by podľa niektorých prognóz mohol byť draftovou jednotkou NHL v roku 2021.

Zahanbiť sa nenechala ani Dukla Trenčín. Tá predstavila ostrieľaného fínskeho beka Janneho Jalasvaaru. Rodák z Oulu je rozhodne hokejovému fanúšikovi minimálne povedomý zo šampionátov alebo klubových pôsobísk. Na konte má 55 zápasov za seniorskú reprezentáciu Fínska, v roku 2013 s ňou obsadil na MS konečné štvrté miesto a okrem toho si prešiel viacerými zvučnými európskymi klubmi. S Kalpou Kuopio získal bronz v Liige, s Dinamom Moskva dokonca dvakrát získal Gagarinov pohár.


Fína si v Rusku zapamätali aj vďaka viacerým tvrdým hitom či bitkám

Nastupoval aj za Kunlun, Espoo Blues či Rögle BK a v sezóne 2020/21 bol bez klubu. Dohodol sa s Trenčanmi, ku ktorým sa má pripojiť v novom roku. Jalasvaarove štatistiky z predošlých pôsobísk naznačujú, že nejde o mimoriadne ofenzívneho obrancu, no vo svojich 36 rokoch reprezentuje obrovské skúsenosti a poctivú defenzívnu činnosť. V ročníku 2016/17 bol konca kapitánom Kunlunu a medzi najvyťaženejších zadákov patril aj počas svojho pôsobenia v Soči.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora