Novinky - 16.01.2012 19:14

Dušan Gregor skončil, novými trénermi Kaláber a Daňo

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica
Dušan Gregor tréner Dukly Trenčín

„Akcionári Hokejového klubu Dukla Trenčín sa rozhodli na základe neuspokojivých výsledkov a postavenia v tabuľke odvolať z postu hlavného trénera Dušana Gregora. Novým trénerom sa stal Róbert Kaláber, ktorému bude asistovať Jozef Daňo. Obaja tréneri pôsobili v doterajšom priebehu sezóny pri juniorskom tíme,“ komentoval zmenu na trénerskej lavičke Dukly generálny manažér Andrej Kollár.

Dušan Gregor prišiel do Trenčína pred začiatkom sezóny 2010/2011 z Martina, kde pôsobil dva roky. Pod Matúšovým hradom je však jeho meno známe predovšetkým z pôsobenia počas majstrovskej sezóny 2003/2004, kedy Trenčania získali doposiaľ posledný titul Majstra Slovenska, keď porazili vo finálovej sérii Zvolen. Po tomto úspechu sa jeho cesta s Duklou rozišla. Do Trenčína sa jeho meno vrátilo opäť po siedmich sezónach a hneď v minulom ročníku sa spolu s tímom zapísalo do histórie. Trenčania totiž pod Gregorovým vedením porazili vo štvrťfinálovej sérii Slovan Bratislava 4:3 na zápasy, hoci prehrávali už 0:3. Obrat takejto série sa Dukle podaril ako jedinému mužstvu hokejovej histórie doposiaľ dvakrát. Vstup do stále prebiehajúcej sezóny mal čochvíľa 50-ročný tréner so súčasným mužstvom Dukly výborný, no postupom času sa Trenčania v tabuľke prepadali z prvého miesta až na aktuálne siedme. Jeho pôsobenie pri mužstve skončilo po štyridsiatich stretnutiach, v ktorých sa tešil devätnásťkrát z výhry a v dvadsiatich dvoch prípadoch ťahal jeho tím za kratší koniec lana.

Jakubík trénerom juniorky

S Dušanom Gregorom skončil pri vedení seniorského tímu Dukly aj jeho doterajší asistent Juraj Jakubík, ktorý ale zostáva pracovať naďalej pri hokeji v Trenčíne. „Jurajovi Jakubíkovi sme ponúkli post trénera nášho juniorského tímu, ktorú prijal. Oddnes sa preto stáva jej hlavným kormidelníkom,“ povedal na margo ďalšej zmeny Andrej Kollár.

A čo hráči?

Výsledky Dukly neboli v poslednej dobe pre fanúšikov absolútne žiadnym lákadlom, ktoré by ich prinútilo prísť pozrieť sa na štadión. Trenčania odohrali niekoľko posledných stretnutí s kolísavými nielen výsledkami, ale aj výkonmi. Naposledy dostali debakel v Skalici pri prehre 2:8, zápas predtým prehrali s Martinom 3:5 hlavne vďaka katastrofálnej druhej tretine, ktorú prehrali 1:5. „Hráčom dávame ešte čas a šancu ukázať sa. Máme pripravené nejaké prestupy a možné výmeny, všetko však záleží len na nich. Oznámené im boli zmeny, zatiaľ  bez postihov. Je možnosť, že príde aj k pokutám a iným riešeniam pri tých, ktorí nebudú naďalej spĺňať naše predstavy,“ ozrejmil fanúšikom Dukly Kollár, ktorý ďalej pokračoval: „Hráčom sme nedali ani žiadne ultimátum, vedia, o čo hrajú. Cieľom je jednoznačne play-off a v súčasnej dobe chceme prilákať viac divákov na štadión.“