Novinky - 13.09.2011 18:15

Gól brankára Kováča v Třinci pri výhre Dukly 4:3!

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hkdukla/vychovaly

HC Oceláři Třinec – Dukla Trenčín 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)

Góly: 6. Adamský (Peterek, McGregor), 35. Kohn (Hrabal, Zíb), 41. Adamský (McGregor, Seman) - 18. Kováč, 25. Mikula (Melichárek), 40. Tybor (Kopecký, Gašparovič), 42. Lelkeš (Mikula)

Vylúčení: 5:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0

HC Oceláři Třinec: Hamerlík (41.Vojtek) - Hrabal, Zíb, Hudec, Lojek, Seman, Richter, Pavlík - Havel, Kohn, Bonk, McGregor, Peterek, Adamský, Hampl, Hrňa, Polanský, Chovan, Orsava, Marosz, Květoň
HK Dukla Trenčín: Kováč - Imrich, Bolf, Stindl, Hlubuček, Chovan Mar., Gábriš, Trefný, Bednár - Lelkeš, Mikula, Šťastný, Tybor, Filo, Melichárek, Koložváry, Gašparovič, Daňo M., Kopecký, Ďuriš, Sojčík
Lepšie začali domáci, ktorí vyvinuli tlak na trenčiansku bránku. Do vedenia sa dostali po Adamského góle, ktorý zúžitkoval výbornú prácu svojich kolegov Peterka a McGregora. Potom ale Vladimír Kováč zatiahol roletu a predviedol viacero výborných zákrokov, keď na ňom stroskotali McGregor, Adamský aj Hrňa. Gólman Dukly mal svoj deň a podaril sa mu aj netradičný kúsok – vyrovnal na 1:1! Domáci totiž dostali výhodu, odvolali brankára a do opustenej bránky si nešťastne dopravili puk. Gól bol pripísaný Kováčovi. 
V úvode druhej tretiny Trenčania vyrovnali hru, Melichárek najprv na Hamerlíka nevyzrel, no Mikula už dostal svoj tím do vedenia, keď využil protiútok pri zlom striedaní domáceho tímu. Inkasovaný gól vyprovokoval Oceliarov k mohutnému náporu, no Kováč odolal aj pri dobrej šanci Kohna. Obrana Dukly s vypätím odolávala, no nakoniec kapitulovala počas oslabenia, keď sa trafil Ladislav Kohn, ktorý sklepol do bránky strieľaný center od obrancu Hrabala. Nerozhodný stav trval až do poslednej minúty druhej časti. Päť sekúnd pred sirénou strelil „gól do šatne“ Radoslav Tybor, ktorý využil rozhodenú obranu Třinca. 
Pred treťou tretinou vymenil Hamerlíka v domácej bránke Vojtek a domáci tím sa vrhol do útoku. Vybojoval si hneď presilovú hru, ktorú dokázal využiť na vyrovnanie. Seman a McGregor rozhodili hráčov Dukly a Adamský poslal puk za bezmocného Kováča. Z vyrovnania sa však Oceláři tešili len 15 sekúnd. Mikulovu akciu dokončil Lelkeš a naklonil tak opäť misky váh na stranu Dukly. Aktivita potom Trenčanom priniesla krátku prevahu, i presilovku o dvoch hráčov, no nebola pretavená v poistný gól. Naopak v oslabení mohol zaznamenať hetrik Adamský, ktorý najprv ušiel, po faule zahrával trestné strieľanie, no neuspel. Ďalšia pasáž hry bola vyrovnaná, k útoku zavelil domáci Seman desať minút pred koncom, no proti Kováčovi sa ani na dvakrát nepresadil. Domáci tím sa snažil o vyrovnanie, no aj hráči Dukly miestami zavarili pred bránkou Vojteka, Tybor i Sojčík neboli ďaleko od gólu. Snaha Třinca vyvrcholila v záverečnej hre bez brankára, počas ktorej dokázali vytvoriť domáci tlak pred bránkou Dukly, no na Kováča nevyzrel Polanský ani Květoň. 

Dukla si tak pripísala cenné víťazstvo na horúcom ľade českého majstra.