Novinky - 07.05.2020 09:47

Posledný extraligový gól pri poslednej prehre Jána Lipianskeho

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Odchod Slovana Bratislava do Ruska so zlatom na krku je pre jeho fanúšikov krásnou spomienkou, na ktorej mal výrazný podiel elitný útok s Liborom Hudáčkom, Miroslavom Šatanom a Jánom Lipianskym. V súčte sa toto trio postaralo o 67 sezónnych gólov a dôležitú rolu hralo aj v play-off. Hneď pre dvoch členov tejto formácie šlo o posledné kariérne zápasy, ktoré odohrali v najvyššej slovenskej súťaži a následne k nim pridali ešte pár desiatok v KHL. Čísla Jána Lipianskeho sa tak zastavili na 648 odohraných stretnutiach s 550 nazbieranými bodmi.

V sezóne 2011/12 účastník jedných seniorských a jedných juniorských MS nahral 51 kanadských bodov, ktoré rozdelil takmer rovným dielom medzi základnú časť a play-off. Šlo o šiesteho najproduktívnejšieho hráča mužstva, v dlhodobej časti nastrieľal dvanásť gólov, jeden pridal vo štvrťfinále proti Žiline a dva vo finálovej sérii s Košicami. V tej boli belasí už na lopatkách a do problémov sa dostali piatym zápasom. Ten na súperovom ľade prehrali 1:2 po predĺžení, pričom práve Lipiansky strieľal jediný gól Slovana.

​Pre Slovan to na dlhú dobu bola posledná extraligová prehra a pre Jána Lipianskeho definitívne posledný gól, ktorý dosiahol na jej klziskách. Stalo sa tak v metropole východu, ktorý v rokoch 2005 až 2007 považoval za svoj hokejový domov. Okrem toho okúsil aj fínsku, švédsku a českú ligu. V roku 2001 sa so Vsetínom stal šampiónom u našich západných susedov a k tomu pridal tri slovenské tituly.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora