Novinky - 25.09.2011 19:28

Nečakaná prvá prehra

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

HC Košice - HK AutoFinance Poprad 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Poprad mal vydarený vstup do stretnutia. Mužstvo, ktoré v Košiciach po odvolaní trénera Jaška viedol doterajší asistent R. Spišiak, strelilo gól už v 46. sekunde. Košičania nechali Hultovi príliš veľa priestoru a ten na dva krát prekonal Hyláka. V 6. min mohol vyrovnať Fabuš po prihrávke Zálešáka, v oslabení potom Hyláka ohrozil Rapáč. Hosťujúci Achmetov to skúšal zblízka, ale neprekonal košického brankára. Po peknom prieniku Vaica chýbala už len gólová koncovka, puk však skončil v Hylákovej lapačke. Zvýšiť vedenie svojho tímu mohol v presilovke Vandas, po ňom jeho spoluhráč Svitana z dobrej pozície minul bránku. Domáci kapitán Bartoš mieril v 17. min vedľa bránky.

V 22. min mal nepresnú koncovku Dravecký. Poprad získal dvojgólové vedenie, keď sa v 24. min Vandas najlepšie zorientoval v spleti hráčov pred košickou bránkou. Hostia hrali v 26. min presilovku a potrebovali len 16 sekúnd na potrestanie vylúčenia Bira, nepokrytý Rapáč prekonal už ležiaceho Hyláka. Domáci potom zvýšili aktivitu, ale po sťahovačke Pašekov puk Melicherčík vyrazil. V presilovke ho neprekvapil ani Šeda.

V 48. min chýbali v presilovke tečovanej strele Fabuša centimetre. Po prečíslení potom mohol pridať štvrtý gól Popradu Rapač, ale bránku minul. V 51. min sa do nájazdu dostal Jenčík, ale Melicherčík mu zmaril šancu. Po faule Bartoša na Šterbáka nasledovalo trestne strieľanie, ale bývalý hráč Košíc Šterbák namieril len do Hylákovej lapačky. Kuľha potom netrafil prázdnu bránku. Iskierku nadeje vykresal domácim Šeda, keď na konci 58. min strelil gól. Košičania hrali potom power-play, ale ďalšieho presného zásahu sa už nedočkali. Naopak ešte inkasovali, keď 52 s pred koncom trafil opustenú bránku Kuľha a prikrášlil tak na víťazstvo kamzíkov.

Góly: 58. Marcel Haščák (Dravecký, Vorel) - 1. Hult (Fabian), 24. Vandas (Kuľha), 26. Rapáč (Vandas, Kuľha), 60. Kuľha (Vaic, A. Novotný)
Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: J. Tabaček na 10 min za napadnutie hlavy a krku - A. Kroták 10+DKZ za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc- Korba, M. Smrek, 5117 divákov.

HC: Hylák - Deyl, M. Novák, J. Tabaček, Homer, M. Grman, Šeda, M. Biro - P. Bartoš, Zálešák, P. Fabuš - Pašek, Vorel, M. Miklík - Jenčík, Mlynarovič, Dravecký - Matúš Chovan, E. Piatak, Marcel Haščák.
HK Autofinance: Melicherčík - A. Novotný, D. Brejčak, Fabian, Malina, M. Šterbák, Helström, Kramár, Velebný - Vandas, Balán, Kuľha - A. Kroták, Hult, Vaic - P. Svitana, S. Takáč, Rapáč - Paločko, Gellerstedt, Achmetov.

HLASY PO ZÁPASE

Antonín Stavjaňa (tréner Košíc): "Pre Košice má zápas s Popradom nádych derby. Už v prvej minúte pri prvom striedaní sme inkasovali gól, ktorý mužstvo zaskočil. Dva góly sme dostali spred bránky, kde nám chýbal dôraz a dôraz nám chýbal aj pred súperovou bránkou. V závere sme si vypracovali množstvo šancí, nevzdali sme to, zariskovali sme. Som rád, že hráči bojovali až do konca."

Róbert Spišák (dočasný tréner Popradu): "Sme radi, že sme vyhrali po kvalitnom výkone. Začali sme veľmi dobre s disciplinovanou obranou, ktorá robila minimum chýb. Dostávali sme sa do nebezpečných kontier a strelili góly. Bolo to famózne. Mužstvo si zaslúži absolutórium. Jediným mínusom je, že sa nám zranili traja hráči.