Novinky - 23.09.2011 19:35

"Barani" vyhrali na nájazdy v Bratislave

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hc 05
Zápas na Slovane bol špecifický predovšetkým pre Richarda Kapuša, ktorý sa vrátil do Bratislavy prvýkrát ako súper Slovana. Bol to práve on, keď v 2. minúte potiahol puk po pravej strane a naservíroval ho Marcinekovi, ktorý strelou z prvej neprekonal Galbraitha. Po tomto momente prebral iniciatívu Slovan. V 7. minúte mal obrovskú šancu Hudáček, keď pri prečíslení troch na jedného mal úplne odkrytú bránku, no dlho váhal a premeškal svoju príležitosť. "Barani" odpovedali veľkou šancou Themára, ktorý v 10. minúte zachytil rozohrávku domácich a rútil sa sám na Galbraitha, no svoj nájazd nepremenil. V druhej časti prvej tretiny mal ďalšie dve príležitosti na otvorenie skóre stretnutia opäť Hudáček, keď najprv v 11. minúte prehodil Kostúrovu bránku. V 18. minúte si v strednom pásme nakorčuľoval medzi obranu baranov, ale svoj nájazd nepremenil, keď Kostúr výborne vybehol a zmenšil mu strelecký uhol. Prácu mal aj videorozhodca, keď v 18. minúte sa Šatan lišiacky snažil prekvapiť Kostúra z bránkovej čiary, ale gól z toho nebol.

 

Druhá časť sa niesla v podobnom duchu, ako tá prvá. V 29. minúte Slovan zatlačil "baranov", no Kukumbergovu strelu výborný Kostúr kryl. V polovici zápasu mal Slovan príležitosť hrať dve presilové hry prakticky po sebe. "Barani" ale zahrali obidve oslabenia výborne, vytláčali hru do rohov a nepustili Slovanistov k vyloženej šanci. Následne to boli "barani", ktorí hrali dve presilové hry za sebou, no ani im sa nepodarilo streliť úvodný gól zápasu.

Poslednú tretinu začali "barani" presilovou hrou, no opäť bez gólového efektu. Obe mužstvá vedeli, že kto strelí gól, vyhrá. V 45. minúte mali dve šance najprv Hudáček, následne Bulík, no výborný Kostúr bol na mieste. Hudáček nebezpečne tečoval puk v 51. minúte, ktorý bystrický brankár s námahou prikryl. V 57. minúte mali "barani" výhodu presilovej hry, Kapuš tečom mohol rozhodnúť, no ani jemu sa to nepodarilo. Poslednú pol minútu stretnutia sa Slovan snažil strhnúť zápas na svoju stranu, zatlačil "baranov" v obrannom pásme, navyše Kostúr stratil svoju hokejku, no neinkasoval.

V predížení gól nepadol, na rad prišli pre "baranov" už v druhom zápase za sebou samostatné nájazdy. Štajnoch a Sýkora svoje nájazdy premenili. V druhej sérií Šatanovi puk vypichol Kostúr, Nemček strelou medzi nohy posunul "baranov" bližšie k výhre a keď Kostúr chytil Machov nájazd, na bratislavskom ľade vypukla banskobystrická radosť.

HC Slovan Bratislava – HC ´05 Banská Bystrica 0:1 po samostatných nájazdoch (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 65. Rozhodujúci samostatný nájazd Nemček

Vylúčenia na 2 min: 4:2, presilovky a oslabenia 0:0, rozhodovali: Konc Daniel – Návratek, Stano. 4347 divákov

Štefan Mikeš (tréner Slovana): "Sme sklamaní, že po prehre v Košiciach sme doma nezvíťazili. Dôkladne sme sa pripravili a vytvorili sme si dostatok príležitostí, ale v koncovke sme zlyhali. Zhoreli sme na efektivite. Boli sme lepší vo všetkých ukazovateľoch, až na záverečné nájazdy."

Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Vzhľadom na útočnú silu súpera sme sa zamerali na bránenie. V tretej časti sme chceli dať gól. Veľmi dobrý výkon podal Kostúr, ktorý nás zachránil v mnohých situáciách. Body zo Slovana nás tešia."

Zostavy

HC Slovan Bratislava: Galbraith – Ďatelinka, Fruhauf, Švarný, Štajnoch, Bohunický, Dobroň, Buc, Jass – Hudáček, Lipiansky, Bulík – Hudec, Kukumberg, Šatan – Skokan, Macho, Balej – Bakoš, Preisinger, Kudrna 
HC ´05 Banská Bystrica: Kostúr – Cebák, Cuník, Haverinen, Kolba, Kubka, Brňák, Bambúch – Kútny, Češík, Kristoffersson – Kokavec, Paľov, Sýkora – Themár, Kapuš, Marcinek – Nemček, Heizer, Hričina