Tipos Extraliga - 19.08.2011 12:35

MS v ľadovom hokeji 2011 - Slovensko (Bratislava – Košice)

Huste.tv Autor: Huste.tv

Turnaj bude prebiehať v mestách Bratislava (nový zimný štadión Ondreja Nepelu) a Košice (STEEL ARÉNA). Šestnásť tímov bude bojovať o titul na 75. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Turnaj sa začne zápasmi v štyroch štvorčlenných základných skupinách. Slovenskú hokejovú reprezentáciu čakajú v základnej skupine mužstvá Ruska, Nemecka a Slovinska.

aktualizácia 15. mája:

V krátkosti sa pozrime na posledné MS, ktoré sa uskutočnili v roku 2010 v Nemecku od 7.5. do 23.5.2010. Zápasy prebiehali v Kolíne nad Rýnom na štadióne Lanxess Arena, v Mannheime na štadióne SAP Arena a v Gelsenkirchene na štadióne Veltins-Arena. V semifinále na seba narazili Švédsko – Česko (2:3 sn) a Rusko – Nemecko 2:1. V súboji o bronzové medaile zvíťazili Švédi, keď dokázali zdolať domácich Nemcov, ktorý odohrali veľmi dobrý turnaj v pomere 3:1. Vo finále proti sebe nastúpili favorizovaní Rusi proti naším západným susedom Čechom, a práve Česi sa postarali o veľké prekvapenie, keď zvíťazili 1:2 a získali tak zlaté medaile. Konečné poradie na turnaji bolo nasledovné: 1. Česko, 2. Rusko, 3. Švédsko, 4. Nemecko, 5. Švajčiarsko, 6. Fínsko, 7. Kanada .... 12. Slovensko.

Oficiálny maskot Majstrovstiev sveta 2011 IIHF sa volá „Goooly“. Autorom mena pre oficiálneho maskota najvýznamnejšej športovej udalosti na území Slovenska je Peter Hanzlík z Michaloviec. (Foto: SITA/IIHF World Championship, Slovakia).

Zloženie skupín na svetovom šampionáte 2011:

  • SKUPINA A (Bratislava) – Rusko, Slovensko, Nemecko, Slovinsko.
  • SKUPINA B (Košice) – Kanada, Švajčiarsko, Bielorusko, Francúzsko.
  • SKUPINA C (Košice) – Švédsko, USA, Nórsko, Rakúsko.
  • SKUPINA D (Bratislava) – Fínsko, Česko, , Dánsko.