Program
Hokejbal - 27.06.2022 18:39

Obrovská radosť: Slovenské hokejbalistky získali bronzové medaily!

Adrián Tóthezere Autor: Adrián Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Slovensko predsa neodíde naprázdno z hokejbalových MS v Kanade. Slovenské hokejbalistky totiž získali bronzové medaily. Stalo sa tak po súboji o tretie miesto, ktorý naše dievčatá zvládli proti Američankám výsledkom 2:0. Rozhodlo sa v prvej tretine. O prvý gól sa postarala už v 2. minúte stále len 14-ročná Nela Lopušanová. Tá sa stala hitom internetu v priebehu šampionátu, keď sa elegantne dokázala presadiť v základnej časti samostatných nájazdoch proti Američankám. Vtedy, ale aj dnes, bol jej gól zároveň rozhodujúci. Tento presný zásah mladej hokejbalistky videlo státisíce ľudí.

(Zdroj: Hokejbal.sk, Facebook)

Na 2:0 zvýšila v 13. minúte Tamara Dobošová

(Zdroj: Hokejbal.sk, Facebook)

Napriek tomu, že nás americké súperky prestrieľali pomerom 41 ku 21, Slovenky si už tento náskok nepustili a z Kanady si odvážajú cenný kov v podobe bronzu. 

Tu si môžete pozrieť prvotnú radosť slovenských hokejbalistiek: 

(Zdroj: Hokejbal.sk, Facebook)

Plus hymna Slovenskej republiky v podaní našich dievčat:

(Zdroj: Hokejbal.sk, Facebook)

Zostava Slovenska: Pastorková (Hupková) – Dzurinová, Šulíková, Martincová, Štrbáková, Cagáňová, Záborská, Gáborčíková – Klimantová, Leskovjanská, Šimnová, Paľová, Hájniková, Nemčeková, Halušková, Dobošová, Čorňáková, Randová, Huňadyová, Záňová, Lopušanová, Vršková
Tréner: Marián Hambálek

Adrián Tóthezere

Adrián Tóthezere

Viac článkov od autora