Program
Hokej - 13.12.2023 19:30

Vianočný Kaufland Cup: Slovensko - Nórsko 9:0

Zdroj: JOJŠPORT / TASR

Úvodný duel Vianočného Kaufland Cupu odohrali slovenskí hokejoví reprezentanti proti Nórsku. Zvíťazili 9:0 a dosiahli najvyššie víťazstvo pod vedením Craiga Ramsayho. V štúdiu sa na výbornom výkone našich hokejistov bavili moderátor Ladislav Fabo s bývalým reprezentantom Dominikom Graňákom a našim odborníkom Rastislavom Konečným. Duel komentoval Richard Weinfortner spolu s Rasťom Konečným. Až do zajtrajšieho obeda môžete súťažiť v našej SMS súťaži


        Nad severanmi mali prevahu počas celého zápasu, brankár Stanislav Škorvánek kryl všetkých 18 striel súpera. Slováci strelili viac ako 9 gólov v zápase naposledy v roku 2006, keď v príprave v Piešťanoch zdolali tiež Nórsko 11:2.
        Na zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave nastúpia vo štvrtok od 18.00 Nóri proti Lotyšom. Turnaj sa uzavrie v piatok, keď sa v rovnakom čase stretnú Slováci s Lotyšskom.

        Kaufland Cup 2023:
        SLOVENSKO - Nórsko 9:0 (4:0, 4:0, 1:0)
        Góly: 4. Okuliar (Hrivík, Lantoši), 6. Lamper (Čacho, Mucha), 11. Zuzin, 19. Cehlárik (Cingel, Bodák), 21. Hrivík (Okuliar, Lantoši), 33. Mudrák (Gajdoš), 35. Čacho (Bodák, Kašlík), 39. Tamáši (Kašlík, Beňo), 54. Cehlárik (Cingel). Rozhodovali: Hronský, Žák - Durmis, D. Konc ml., vylúčení: 3:1, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 5490 divákov.
        Slovensko: Škorvánek - Marinčin, Gajdoš, Beňo, Golian, Bodák, Bačik, Mudrák, Stacha - Lantoši, Hrivík, Okuliar - Cehlárik, Cingel, Zuzin - Kudrna, Tamáši, Kašlík - Lamper, Čacho, Mucha
        Nórsko: Holm (41. Breivold Johansen) - Ostby, Vold-Engebrathen, Krogdahl, Larsen, Lilleberg, Kasastul, Faret, Wasenden - Bakke Olsen, Trettenes, Strandborg - Olsen, Ostrem Salsen, Berg-Paulsen - Brandsegg-Nygard, Vesterheim, Steen - Elvsveen, Edvardsen, Borvik

        Slováci začali aktívne, dostávali sa do ofenzívy a rýchlo si vytvorili prevahu aj v počte striel. Ako prvý prekonal brankára Holma útočník Okuliar v 4. minúte, keď využil presilovú hru. O dve minúty neskôr využil dôraz v bránkovisku Lamper a zvýšil na 2:0. V 11. minúte vzal súperovi puk Zuzin a v nájazde nezaváhal - 3:0. Až po tomto momente sa Nóri dostali do niekoľkých zakončení, ale Škorvánek ich pokusy vykryl. Skóre prvej tretiny uzavrel po peknej kombinácii Cehlárik.
        V druhej časti hry sa hralo len 42 sekúnd, keď Okuliar posunul puk Hrivíkovi a kapitán Slovákov strelil piaty gól. V polovici zápasu mali slovenskí hokejisti blízko ku gólu, keď Lantoši napálil do hornej žŕdky, no vzápätí vystrelil od modrej čiary Mudrák a zaznamenal svoj prvý reprezentačný gól. Do konca druhej tretiny inkasoval Holm ešte dvakrát, prekonali ho Čacho a Tamáši.
        V tretej tretine sa už slovenskí reprezentanti nehrnuli do ofenzívy, no naďalej mali prevahu. Holma v bránke Nórska nahradil v tretej tretine Breivold Johansen, ten inkasoval iba raz z hokejky Cehlárika.