Program
Futbal - 19.07.2022 10:43

V Kolíne testovali exkluzívnu kameru z pohľadu hráča

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Futbalové priame prenosy by sa už čoskoro mohli dočkať zaujímavého oživenia v podobe záberu kamery z prvej osoby konkrétneho hráča. Nápad je ešte len v plienkach, no v nemeckom Kolíne nad Rýnom sa dočkal v prípravnom zápase svojej testovacej prevádzky a k videniu bolo zopár veľmi zaujímavých záberov. Pravda, aj početné úseky neprehľadných a nepoužiteľných momentiek. Technológia MindFly už dlhší čas pracuje s myšlienkou, že fanúšik by si rád pozrel konkrétne kľúčové momenty duelu z pohľadu konkrétneho futbalistu, ktorý zaváhal alebo naopak zohral dôležitú úlohu. Útočník Oliver Giroud nápad preniesol do praxe.

Pre 1. FC Kolín šlo už o piaty duel, AC Miláno sa do oficiálnej zápasovej akcie dostalo premiérovo. Taliansky celok za víťazstvo 2:1 dostal do svojich rúk Telekom Cup a "bodycamom" ozdobený Giroud strelil oba góly svojho mužstva. "Použitie technológie MindFly vnáša do futbalu obrovské vzrušenie z hracej plochy pre fanúšikov. Vesta s GPS zariadením je veľmi ľahká a hráči po pár minútach aj zabudnú na to, že ju majú oblečenú," nadšene prezentovali projekt jeho strojcovia. V máji sa pritom dohodli na partnerstve aj s basketbalovou Euroligou, odkiaľ by mali v ročníku 2022/23 prúdiť rovnako vzrušujúce zábery.

Exkluzívne zábery, dotvorené modernou špičkovou technológiou, sa budú zbierať najmä pre potreby sociálnych sietí jednotlivých klubov a súťaží. Kompetentní však nepochybujú o tom, že svojou kvalitou rýchlo ohúria a poprední európski či americkí vysielatelia zaradia takýto obsah aj do svojich priamych prenosov alebo zápasových štúdií.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora