Program
Volejbal - 04.09.2024 14:41

Slovenský volejbal bude premiérovo na fóre majstrovstiev sveta

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/TASR

Historický úspech prežíva ženský reprezentačný volejbal, ktorý sa prvý raz v histórii predvedie na majstrovstvách sveta. Stane sa tak v roku 2025 v Thajsku, kam sa postupovalo na základe svetového renkingu FIVB a k dispozícii boli miestenky pre 32 účastníkov. Slovenky na 28. mieste.

"Tento úspech je významným momentom pre celý slovenský volejbal a dôkazom tvrdej práce všetkých hráčok, trénerov a celého tímu!" komunikovala veľký moment Slovenská volejbalová federácia na svojom webe. Šampionát sa hrá v štyroch thajských mesach Bangkok, Chiang Mai, Nakhon Ratchasima a Phuket. Začína 22. augusta 2025.

"Moje prvé pocity a dojmy z postupu na svetový šampionát žien sú: 'Sen sa nám splnil!' Som hrdý a nesmierne šťastný, že slovenský volejbal dosiahol na historický moment, ktorý sa zapíše do dejín nášho športu veľkými písmenami. Po prvý raz v histórii seniorského slovenského volejbalu sa za jeho samostatnej existencie reprezentácia vo volejbale zúčastní finálového turnaja MS. Tento moment znamená veľkú vec pre všetky naše kluby, trénerov, funkcionárov, rozhodcov, sponzorov a celé naše hnutie. V čase, keď kolektívne halové olympijské športy bojujú zo všetkých síl o svoje miesto, keď sa vyhodnocujú stratégie, výsledky a stav nášho športu, je táto správa pre nás unikátna. Volejbal má jeden z najťažších kľúčov ako sa dostať na MS či OH, a preto skutočnosť, že reprezentácia žien sa kvalifikovala na MS, je ojedinelý a mimoriadny úspech," nadšene opísal prezident SVF Marek Rojko.