Program
Volejbal - 07.07.2024 18:51

Češky a Číňania do budúcosezónnej Nations League

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Júnová Zlatá európska liga vo volejbale žien a mužov nominovala po dve družstvá do júlového Challenger Cupu a v ňom sú v hre miestenky do prestížnej Nations League. Premiérovo si súťaž zahrajú Češky, kým medzi mužmi sa medzi elitnú spoločnosť šestnástich výberov prebojovala Čína.

Dejiskom turnaja bolo čínske Lynyi a domáci si počínali veľmi suverénne. Proti Mexiku aj Egyptu triumfovali zhodne 3:0 na sety a setík im vzalo až vo finále Belgicko, aj to iba jeden. Výsledok 3:1 znamená, že sa Čína po ročnej absencii vracia do Ligy národov. Európsky kontinent okrem Belgicka reprezentovala aj Ukrajina a Chorvátsko. Všetci sa stretli v "európskej vetve pavúka", pričom Chorváti stroskotali na Belgičanoch v prvom kole a žlto-modrí boli ich semifinálovým súperom.

Na ženskú Ligu národov FIVB sa teší tím Česka. Ten si najlepšie počínal vo filipínskej Manile, kde zdolal Argentínu, Vietnam aj Portoriko. Rôznorodé a exotické zloženie súperiek si užili vďaka striebru v Zlatej európskej lige, kde vo finále podľahli Švédsku. Severankám však Challenger Cup nevyšiel a hneď v prvom zápase prehrali s Belgickom. Bronz berie Vietnam.