Program
Volejbal - 19.02.2024 09:27

Ostalo už len osem najlepších európskych tímov. Kto prekĺzne do semifinále?

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Tri roky kraľovania volejbalistov Kędzierzynu-Koźle a dva roky na tróne Vakıfbanku Istanbul v Lige majstrov. Také sú najdôležitejšie a najaktuálnejšie výstupy z najprestížnejšej európskej klubovej súťaže v tomto športe a nový ročník je v ďalšej rozhodujúcej fáze. Mužská aj ženská vetva je vo štvrťfinále, kam sa neprebili minuloroční víťazi súťaže, no nechýbajú obe turecké finalistky spred roka. Keďže Joj Šport je nespochybniteľným televíznym domovom kvalitného volejbalu, niekoľko stretnutí vyraďovacej fázy vám ponúkneme aj v našich priamych prenosoch.

Celok z poľsko-českého pohraničia Kędzierzyn-Koźle sa minulý rok v Champions League tešil zo skompletizovania zlatého hetriku, keďže v poľskom derby proti Jastrzębskemu vyhral piaty set. Kvarteto z toho nebude. Zverenci Adama Swaczynu sa totiž zo základnej skupiny dostali po problémoch z druhého miesta, museli si zahrať osemfinálové predkolo play-off a podľahli Halkbanku Ankara. Najväčším prekvapením vo štvrťfinále je španielsky Club Voleibol Guaguas. Výber z Kanárskych ostrovov si účasť v hlavnej fáze musel zaslúžiť v predkole, v skupine sa presadil v konkurencii nemeckého Luneburgu a Českých Budějovíc a v osemfinále vyradil VK Lvi Praha. Dostal sa tak do exkluzívnej partie bývalých víťazov či finalistov súťaže.

V ženskej Lige majstrov minulý rok dominovali turecké tímy. V semifinálovej fáze tvorili tri štvrtiny semifinálového osadenstva a finále bolo "lokálnou" záležitosťou medzi Vakifbankom a Eczacıbaşı. Nereálne také niečo nie je ani teraz, keďže zo skupiny postúpil aj tretí istanbulský tím, Fenerbahce. Sprevádza ich trojica talianskych tímov a po jednom zástupcovi má poľská a nemecká liga. Hegemóniu tímov od Bosporu môže narušiť Conegliano alebo Savino Del Bene Scandicci. Obaja spomenutí postúpili bez straty jediného bodu, pričom druhí zmienení stratili v šiestich zápasoch len dva sety.

Za šlágre štvrťfinálového programu možno označiť mužské duely Halbank - Civitanova alebo ženské zápolenie medzi Scandicci - Eczacibaşi aj Conegliano verzus VakifBank. V tejto fáze sa už hrá bez slovenského hráčskeho zastúpenia. To si však priblížime prostredníctvom CEV Cupu, nachádzajúceho sa v hierarchii turnajov na druhom mieste. Ženský tím Levallois Paris s Karin Palgutovou a Rebekou Zyani prešiel už cez štyroch súperov, naposledy cez maďarský Vasas Budapešť. Teraz ho čaká dvojzápas s talianskym Chieri '76.

Najbližšie vysielanie Joj Športu z Ligy majstrov:
utorok 20. februára cca o 19:30: VakifBank Istanbul - A. Carraro Imoco Conegliano (ženy)
štvrtok 22. februára o 19:30: Guaguas Las Palmas - Ziraat Bank Ankara (muži)
štvrtok 29. februára o 18:30: A. Carraro Imoco Conegliano - VakifBank Istanbul (ženy)
štvrtok 29. februára o 20:30: Trentino Itas - Berlín Recycling Volleys (muži)