Program
Volejbal - 15.02.2024 20:01

Myjava sa postarala o veľký úspech slovenského klubového volejbalu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Úspech oslavujú volejbalisti Spartaka Myjava, ktorí si popri tohtosezónnych ligových povinnostiach plnia ciele aj v Stredoeurópskom pohári a zahrajú si dokonca jeho final four. Hoci to v extralige od tímu z Kopaníc nie je ideálne a len tesne prekĺzol do hornej nadstavbovej skupiny, v konfrontáciách so Slovincami, Chorvátmi či Maďarmi vyhráva. Po štvrtku je isté, že sa v desaťčlennej konkurencii dostali medzi najlepšie kvarteto a čaká sa na určenie dejiska finálového miniturnaja. Paradoxom je, že istota postupu prišla po prehranom zápase s rakúskym Aich/Dobu 1:3.

Myjavčania museli čakať na výsledok zápasu medzi MÁV Elöre Székesfehervár a Calcitom Kamnik, kde sa z víťazstva 3:1 tešil slovinský tím a v ostávajúcom programe už naše mužstvo nik zo štvrtého miesta nezosadí. Poslednú fázu MEVZA Cupu si zahrá druhý raz. Premiérovo sa mu to podarilo v sezóne 2014/15 a jediným pamätníkom je tréner Martin Pipa. "Sme veľmi radi, že sa nám podarilo postúpiť medzi najlepších štyroch. Turnaje boli veľmi náročné, ale ukázali sme v nich svoju bojovnosť. Bolo náročné skĺbiť MEVZU, domácu súťaž, pohár a európsky pohár, ale vyšlo nám to. Postupom na Final Four sa to pre nás neskončilo. Určite sa na ňom pobijeme o ďalšie víťazstvá," cituje web volejbalovej federácie Jaroslava Petruchu, športového riaditeľa klubu.

Petrucha odkazuje na nabitý program čierno-bielych, ktorí v októbri hrali v Challenge Cupe, v domácom pohári ich v semifinále zastavilo VKP a popri tom stihli deväť vystúpení so stredoeurópskymi súpermi. Dôležitý bol najmä fakt, že prelomili smolu proti slovinským súperom. Tí im po väčšinu diania rozhodne nesedeli, no v januári zdolali Maribor a bod ukoristili aj vďaka piatemu setu proti Kamniku. Obaja budú v top štvorke, rovnako ako tím z juhorakúskeho Bleiburgu, ktorý v stredu Myjavu zdolal. "So všetkými klubmi, ktoré sa na turnaj kvalifikovali, sme hrali veľmi dobrý volejbal. S Mariborom sme zvíťazili a aj proti Kamniku a Aich/Dobu sme videli, že sa s týmito klubmi dá hrať. V poslednej dobe sme hrali zbytočne kŕčovito a nevedeli sme sa z toho dostať. Teraz sme cítili, že hráme dobrý volejbal. Nebolo to o trénerovi, ale o nás. Verím, že sa budeme posúvať dopredu a nájdeme pohodu," zaželal si smečiar Matúš Konc.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora