Program
Volejbal - 23.11.2023 11:12

Fričová a Ondrovič v bojoch s európskou klubovou elitou

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Kvalitný európsky volejbal má v slovenskom vysielaní svoje neohrozené miesto na Joj Športe, pričom už tento týždeň štartuje skupinová fáza Ligy majstrov mužov a v plnom prúde je skupinové dianie ženského turnaja Champions League. V dueloch proti elitným celkom kontinentu sa predstavilo aj niekoľko slovenských reprezentantov či reprezentantiek a účasťou svojho klubu v skupine sa môže popýšiť Karolína Fričová a Peter Ondrovič. 23-ročná smečiarka je už druhú sezónu členkou zostavy budapeštianskeho Vasas SC, ktorý vyhral tri z najaktuálnejších štyroch ročníkov domácej ligy. Trenčínom odchovaný blokár sa v roku 2022 upísal Českým Budějoviciam, ktoré sú aktuálnym vicemajstrom u našich susedov.

V predkole Champions League bolo slovenské zastúpenie o čosi početnejšie. V ženskom tíme Brna máme Teréziu Hrušeckú, Katarínu Körmendyovú a Simonu Jelínkovú. V prvej fáze kvalifikácie prešli cez Hapoel Kfar Saba a Las Palmas, ale belgický Asterix Avo a rumunský Alba Blaj ich zosunuli "len" do Poháru CEV. Neúspešný kvalifikačný boj má za sebou aj dvojica našich volejbalistov, hájacich farby HAOK-u Mladosť Záhreb, Lukáš Smolej a Samuel Goč. Nad ich sily bol španielsky Guaguas a rumunská Arcada Galati. Neftochimik Burgas so smečiarom Marcelom Luxom rovnako neprešiel predkolom. Dostal sa síce do druhej fázy, no v nej trikrát prehral. Spomenutý Vasas, České Budějovice, rovnako ako mužstvo VK Lvi Praha, mali miesto v skupine isté bez nutnosti zohrať kvalifikáciu.

Karolína Fričová, bývalá hráčka Slávie Bratislava či Prostějova je dôležitou členkou zostavy tímu Giannisa Athanasopoulosa, zároveň pôsobiaceho pri českej ženskej reprezentácii. Maďarský Vasas má možnosť merať si sily s veličinami ako je Eczacibasi a Scandicci, ktorých dopĺňa hrateľnejší bulharský Maritsa Plovdiv. Do play-off idú najlepšie dva tímy skupiny a tretí dostane šancu postúpiť pri porovnaní s rovnako umiestnenými družstvami z iných skupín.

Jihostroj České Buďejovice figuroval pri žrebe skupín v treťom výkonnostnom koši a konkurencia Guaguasu Las Palmas, SVG Lüneburg a Jastrzębski Węgiel na počutie vôbec nehatí šance na top trojku či dokonca niektoré z dvoch priamych postupových miest. Cesta tímu Petra Ondroviča, ktorý má skúsenosti z Belgicka či Nemecka, začína v nemeckom Dolnom Sasku.

Najbližšie vysielanie z volejbalovej Ligy majstrov na Joj Športe:
28. novembra 2023: Grot Budowlani Lodž - Fenerbahce Istanbul (ženy)
29. novembra 2023: Vasas Budapešť - Maritza Plovdiv (ženy)
30. novembra 2023: Sport Lisboa e Benfica - Gas Sales Daiko Piacenza (muži)
5. decembra 2023: A. Carraro Imoco Conegliano - Allianz MTV Stuttgart (ženy)
6. decembra 2023: Savino Del Bene Scandicci - Vasas Budapešť (ženy)

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora