Program
Volejbal - 26.08.2023 08:07

Druhé osemfinále v ére samostatnosti. Naším súperom je Bulharsko

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Ženský národný tím vo volejbale čaká jeden z najväčších zápasov, aký kedy odohral. Len druhýkrát v ére samostatnosti sa naše dievčatá prebojovali do vyraďovacej fázy majstrovstiev Európy a stretnú sa s vysoko favorizovaným Bulharskom. Súboj sa bude hrať v nedeľu 27. augusta a vo vysielaní Joj Športu sa prihlásime už 20:30 tradičným zápasovým štúdiom. Pre náš tím ide o šiesty kontinentálny šampionát, ktorého sa zúčastnil a v základnej skupine mal bilanciu 3-2. Usadil sa na treťom mieste a vďaka tomu sa vyhol Taliansku, víťazovi B-skupiny, s ktorou sa tá naša križuje. I tak sa z estónskeho Tallinu presúva do talianskej Florencie, kde sa v prípade postupu okrem osemfinále zdrží aj pre štvrťfinálovú fázu.

Zatiaľ jediné osemfinále hrali Slovenky v Bratislave v roku 2019. Vtedy bol príbeh veľmi podobný a taktiež brali tretie miesto základnej skupiny. Na konte mali o jeden bodík menej ako v roku 2023, pretože jedno zo svojich troch víťazstiev ukoristili cez päť setov. Hoci sa aj vtedajší tím vyhýbal Taliankam vo vedľajšej skupine, tie nečakane nestačili na Poľsko, situácia sa zamotala a keďže dva domáce tímy v prvom vyraďovacom kole na seba naraziť nemohli, osud nám prisúdil naspäť Taliansko. Výsledkom bola prehra 0:3, no i tak nezabudnuteľná ďakovačka s domácim publikom za skvelý turnaj a historický postup. Domáce majstrovstvá si z tohtoročného tímu pamätá Koseková, Palgutová, Pállová, Herelová, Ovečková, Fričová aj Žernovič.

Osemfinále Slovensko - Bulharsko sledujte v nedeľu od 20:30 LIVE

Bulharsko a Slovensko sa stretávajú štrnásty raz. Najaktuálnejšie meranie síl je dva roky starou záležitosťou a súperkám sme dvakrát podľahli 0:3. Svoj posledný zápas skupinovej časti teraz obe družstvá dohrávali s istotou postupu, no neistotou presného umiestnenia. Náš tím zdolal Estónsko 3:1 a Bulharky si rovnakým pomerom poradili so švajčiarskym tímom. Bulharky okrem toho podľahli Taliansku 0:3 a zdolali Chorvátsko aj Bosnu a Hercegovinu v štyroch setoch a Rumunsko v piatich. Po stredajšom programe šlo o jednu z piatich známych štvrťfinálových dvojíc.